Ο Μίρζα Μπέγκιτς θα κάνει παρέα στον Γιώργο Πρίντεζη και τους υπόλοιπους συμπαίκτες του στην πρεμιέρα του τοπ-16 καθώς η Ευρωλίγκα μείωσε την ποινή του κατά μια αγωνιστική (από τέσσερις σε τρεις) αλλά και το πρόστιμο που επρόκειτο να πληρώσει από 15.000 σε 10.000 ευρώ.

Αυτό ήταν και το μοναδικό κέρδος του Ολυμπιακού από την έφεση που είχε καταθέσει στη διοργανώτρια αρχή περί μείωσης των ποινών. Αντίθετα παρέμειναν και οι τρεις αγωνιστικές του Πρίντεζη, αλλά και η μία της έδρας, με αποτέλεσμα την Πέμπτη οι Πρωταθλητές Ευρώπης να υποδεχτούν χωρίς κόσμο στο ΣΕΦ την ιταλική Σιένα. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ευρωλίγκας αναφέρει:

«Η έφεση για τις ποινές μετά τον διαπληκτισμό των παικτών Μπέγκιτς, Πρίντεζη και Μενσά στον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Γαλατάσαραϊ στις 28 Νοεμβρίου, συν το αίτημα αναστολής εκτέλεσης μίας εκ των τιμωριών, εξετάστηκαν από τα αρμόδια όργανα προσφυγών της Ευρωλίγκας.

Οι αρχικές ποινές που είχαν επιβληθεί από τον ανεξάρτητο δικαστή της Ευρωλίγκας για τον Ολυμπιακό διατηρήθηκαν με μικρές τροποποιήσεις. Η Επιτροπή Εφέσεων της Ευρωλίγκας μείωσε την ποινή του Μίρζα Μπέγκιτς κατά δύο τρόπους. Η ποινή αποκλεισμού του μειώνεται από τέσσερα σε τρία παιχνίδια, ενώ το πρόστιμό του από 15.000¤ σε 10.001¤.

Η ίδια επιτροπή αποφάσισε να διατηρήσει την ποινή κεκλεισμένων των θυρών, συνεπώς ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη Σιένα την Πέμπτη χωρίς φιλάθλους στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Παράλληλα απέσυρε ένα από τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στον Ολυμπιακό, ύψους 15.000¤. Επίσης, η ποινή τριών αγωνιστικών και το πρόστιμο στον Γιώργο Πρίντεζη παρέμειναν.

Στο μεταξύ, το αίτημα της Γαλατάσαραϊ να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα η εκτέλεση της ποινής που αφορά τον Ποπς Μενσά-Μπονσού, μέχρι να εξεταστεί η έφεση, απορρίφθηκε από την επιτροπή εφέσεων. Η έφεσή του ακόμα είναι υπό εξέταση».

Στο μεταξύ στο ρόστερ των ερυθρόλευκων για την Α1 θα προστεθεί και ο Κύπριος Αντρέας Χριστοδούλου, του οποίου ολοκληρώνεται η ελληνοποίηση και είναι θέμα χρόνου να πάρει την ελληνική ταυτότητα. Ο 18χρονος γκαρντ θα μπει στη θέση του Δημήτρη Μαυροειδή ο οποίος πλέον δεν υπολογίζεται. Δυστυχώς η κατάσταση του γονάτου του έμπειρου σέντερ δεν είναι καλή και είναι δεδομένο πως (τουλάχιστον για εφέτος) δεν μπορεί να παίξει μπάσκετ.