Σεσημασμένος για κλοπές αλλά και για διακίνηση παράνομων μεταναστών στην Αθήνα ήταν ο ένας από τους δύο δράστες που συμμετείχαν στο αιματηρό επεισόδιο στην περιοχή Βροντερού Φλώρινας, στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας 43χρονος υπαρχιφύλακας του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δράστης, αλβανικής καταγωγής, είχε απελαθεί, όμως φαίνεται ότι είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα. Στη διάρκεια της συμπλοκής σκοτώθηκαν από σφαίρες αστυνομικών και οι δύο Αλβανοί, ηλικίας 30 και 34 ετών.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στα όπλα και στους γεμιστήρες που βρέθηκαν στην κατοχή των δύο αλλοδαπών και εξετάζουν το ενδεχόμενο να μη σχετίζονται με λαθραία αλιεία, όπως εκτιμήθηκε αρχικώς, αλλά με διακίνηση ναρκωτικών ή παράνομων μεταναστών.

Επιπλέον εξετάζεται η περίπτωση οι δύο αλλοδαποί να ήταν οι δράστες ληστειών σε σπίτια που είχαν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες σε χωριά της Φλώρινας.

Στο περιστατικό ενεπλάκησαν συνολικά τρεις αστυνομικοί από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών που πήγαν να ελέγξουν άτομα μέσα σε αυτοσχέδια καλύβα, στο πλαίσιο ελέγχων για παράνομη αλιεία.

Οι κακοποιοί όταν κλήθηκαν να ελεγχθούν αντέδρασαν και πυροβόλησαν με καλάσνικοφ κατά των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά.