Παρά τις αποστάσεις που έλαβαν οι πέντε δήμαρχοι των μεγάλων πόλεων για τα μέτρα ηλεκτροδότησης ευπαθών ομάδων, η κυβέρνηση επιμένει στο σχέδιό της για επανασύνδεση με τη ΔΕΗ των νοικοκυριών που δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη, αφορά περίπου 10.000 έως 15.000 νοικοκυριά, για τα οποία το ζήτημα «μπορεί να διευθετηθεί εντός 10 ημερών», αρκεί να λειτουργήσουν σωστά οι επιτροπές σε επίπεδο δήμων.

Ο κάθε Δήμος πρέπει να εντοπίσει μέσω των υπηρεσιών αλληλεγγύης τους συνανθρώπους μας που είναι καταγεγραμμένοι στους αντίστοιχους καταλόγους και δεν είχαν ρεύμα την 1η Νοεμβρίου, ανέφερε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης.

«Ζητούμε να δώσουν οι δήμοι στις επιτροπές που συγκροτούνται τους ανθρώπους που πάνε στα κοινωνικά συσσίτια, τα δημοτικά παντοπωλεία και φαρμακεία και δεν έχουν ρεύμα», σχολίασε ο υπουργός Περιβάλλοντος, υπογραμμίζοντας ότι αυτό που επιθυμεί δεν είναι να πληρώσουν οι δήμοι το ρεύμα των ευάλωτων νοικοκυριών, αλλά να βοηθήσουν το υπουργείο να βρεθούν αυτοί που πραγματικά έχουν ανάγκη.

Ο Γιάννης Μανιάτης επανέλαβε ότι τα νοικοκυριά των οποίων έχει κοπεί το ρεύμα ανέρχονται σε περίπου 10.000.

Τη Δευτέρα, ο Γιάννης Μανιάτης δεσμέυτηκε ότι δε θα κόβεται το ρεύμα στους αδύναμους Έλληνες, ενώ επίσης αναφέρθηκε στην έκπτωση έως 70% στη ΔΕΗ για τους χώρους των κοινωνικών δομών της εκκλησίας, των δήμων και των ΜΚΟ.