Επιδεινώνεται σταδιακά από σήμερα το απόγευμα ο καιρός με βροχές, χιονοπτώσεις, αλλά και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σε ολόκληρη τη χώρα. Στην ανατολική και νότια χώρα θα επικρατήσουν ενισχυμένοι βοριάδες που θα πνέουν με ένταση μέχρι και 8 μποφόρ, ενώ στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής, ανατολικής και βόρειας χώρας θα εκδηλωθούν βροχές ή χιονοπτώσεις.

Χιόνια στα ορεινά του Νομού Αττικής αναμένεται να πέσουν και σήμερα το βράδυ. Η θερμοκρασία στην Αθήνα, από τους 15 βαθμούς που θα φθάσει το μεσημέρι της Τρίτης, αναμένεται (σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο Skiron του Πανεπιστημίου Αθηνών) να πέσει 6 βαθμούς και να φθάσει την Τετάρτη στους 9 βαθμούς και την Πέμπτη στους 8 βαθμούς.

Την Τετάρτη οι χαμηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά στα ανατολικά και στα νότια θα έχουμε ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στις ορεινές περιοχές.

Την Πέμπτη το ίδιο μέτωπο κακοκαιρίας θα εξακολουθήσει να κρατά την θερμοκρασία σε όλη τη χώρα σε χαμηλά επίπεδα και θα δώσει χιονόνερο στις ορεινές περιοχές της Κρήτης. Τις πρωινές ώρες στη χερσαία Ελλάδα θα επικρατεί παγετός, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που θα διατηρηθούν στο Αιγαίο θα φθάνουν μέχρι τα 8 μποφόρ.

Η Ανατολική και η Νότια Ελλάδα θα εξακολουθήσουν να επηρεάζονται μέχρι και την Κυριακή, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, καθώς θα υπάρχουν ασθενείς βροχές, χιονόνερο ή χιονοπτώσεις. Στην άλλη… μισή Ελλάδα θα επικρατεί ηλιοφάνεια και πολύ κρύο.

Στην Αθήνα

Από το μεσημέριη θερμοκρασίαθα κατρακυλήσει για να φθάσειτην Πέμπτη στους 8 βαθμούς