Με προσωρινή άδεια καταλληλότητας εκτιμάται ότι θα λειτουργεί έως τις 31/12 περίπου το 70% των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα. Σε αυτές υπολογίζονται οι ολυμπιακές, τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα που υπάγονται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, οι αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν στις περιφέρειες (περισσότερες από 150), αλλά και οι εγκαταστάσεις που ανήκουν στους δήμους (περισσότερες από 100 καταγεγραμμένες έως τώρα).

Ειδικά σε ό,τι αφορά τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις, υπάρχει κενό νόμου ως προς το ποιος χορηγεί την άδεια, την οποία στο παρελθόν έδινε η Ειδική Γνωμοδοτική Επιτροπή Γραμματείας Ολυμπιακής Αξιοποίησης. ΤΟ ΟΑΚΑ είχε προτείνει μάλιστα η άδεια να χορηγείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΓΓΑ. Για το θέμα αυτό, πάντως, η διοίκηση του ΟΑΚΑ ενδέχεται να τοποθετηθεί επίσημα σήμερα.

Η διεξαγωγή αθλητικών συναντήσεων σε εγκαταστάσεις στις οποίες δεν έχει χορηγηθεί άδεια τέλεσης αγώνων επισύρει ποινικές ευθύνες. Σύμφωνα με τον νόμο, ο ιδιοκτήτης αλλά και ο χρήστης της εγκατάστασης τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών, αλλά και πρόστιμο τουλάχιστον 50.000 ευρώ.

Το θέμα έχει απασχολήσει αρκετά τον αθλητικό χώρο, αφού προβλήματα προκλήθηκαν από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου, σε πρωταθλήματα μικρότερων κατηγοριών του μπάσκετ όπως και

του βόλεϊ.