Επίθεση κατά της τρόικας, του Ολι Ρεν και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη στάση τους απέναντι στην Ελλάδα, εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Χάνες Σβόμποντα, μιλώντας την Τρίτη στο Στρασβούργο.

«Μέχρι σήμερα, η Ελλάδα, παρά την καλή θέληση και τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει προχωρήσει, δεν κατάφερε να φτάσει σε συμφωνία με την τρόικα, η οποία προβάλλει κοινωνικά απαράδεκτες απαιτήσεις», σημείωσε ο κ. Σβόμποντα, αναφέροντας ως παράδειγμα το ζήτημα των πλειστηριασμών.

Όπως επισήμανε ο επικεφαλής των ευρωπαίων σοσιαλιστών, «όλα αυτά δεν έχουν σχέση με το ελληνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, που έχει πάρει τον δρόμο του και έχουν ήδη γίνει πολλά βήματα, έστω κι αν δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμη όλα όσα προβλέπονται».

Οπως αναφέρει η Ντόιτσε Βέλε, ο αυστριακός πολιτικός επέκρινε όμως και την Κομισιόν, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα, ώστε το πρόγραμμα περικοπών να γίνει αποδεκτό και από τους πολίτες.

Αναφερόμενος προσωπικά στον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, ο κ. Σβόμποντα παρατήρησε ότι όσο περισσότερες συνεντεύξεις δίνει, τόσο ανεβαίνουν τα ποσοστά των ευρωσκεπτικιστών στις χώρες της κρίσης.