Στο σχεδόν άδειο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε (ξανά) ένα ημίχρονο για να.. ζεσταθεί και να βγάλει δίχως προβλήματα την αγγαρεία της Δευτέρας.

Οι Πράσινοι, χάρη σε ένα επιμέρους σκορ 21-3 στις αρχές του δευτέρου μέρους, έφθασαν άνετα στη νίκη (77-61) επί του Ικάρου Χαλκίδας. Ο Αντώνης Φώτσης με 3/3 τρίποντα στο διάστημα της αγωνιστικής έκρηξης του ΠΑΟ, κατά το οποίο το σκορ από το 33-30 (23’) πήγε στο 54-33 (28’), ήταν ο πρωταγωνιστής για τους πρωταθλητές Ελλάδας που αγωνίστηκαν χωρίς τους Παππά, Ματσιούλις και Κέρι.

«Προτεραιότητα μας, μετά από τη νίκη στον αγώνα, ήταν να κάνουμε rotation και λόγω συνθηκών, να μην έχουμε άλλους τραυματισμούς. Ούτε ο Κέρι μπορούσε να αγωνιστεί εξαιτίας ενός αιματώματος που έχει και έτσι προσπαθήσαμε να μοιράσουμε το χρόνο συμμετοχής σε όλα τα παιδιά. Στο δεύτερο μέρος ανεβάσαμε την πίεση μας στην άμυνα και παίξαμε καλύτερα» σχολίασε ο Αργύρης Πεδουλάκης.

Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζει και ο Ίκαρος που δυστυχώς θα χάσει για το υπόλοιπο της σεζόν τον πολύπειρο, Νίκο Παπανικολόπουλο που υπέστη ρήξη στον αχίλλειο τένοντα. Ο Άρης Λυκογιάννης, που προφύλαξε τους Στραντ, Άσκα, Σάτον για τον δύσκολο εντός έδρας αγώνα με τον Ηλυσιακό, θα πρέπει να βρει τώρα τρόπο να διαχειριστεί με ακόμη μικρότερο rotation το ρόστερ της ομάδας που μόλις ανέλαβε.

«Δύσκολη εβδομάδα για εμάς, καθώς είχαμε τις αλλαγές στους προπονητές και έπρεπε να δουλέψουμε ορισμένα πράγματα αντιμετωπίζοντας πολλούς τραυματισμούς. Για αυτό άλλωστε σήμερα δεν χρησιμοποιήθηκαν οι τρεις από τους έξι ξένους της ομάδας, ενώ είχαμε και τον τραυματισμό του Παπανικολόπουλου, ο οποίος χάνει το υπόλοιπο και περιορίζει το rotation μας. Είμαι ευχαριστημένος απ’ την προσπάθεια των παικτών, δεδομένου ότι στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε να αντιμετωπίσουμε και την κούραση. Σταθήκαμε αξιοπρεπώς. Κρατάμε κάποια στοιχεία κι ευχόμαστε να είμαστε υγιείς εν όψει Ηλυσιακού» τόνισε ο νέος προπονητής της ομάδας της Χαλκίδας

Τα δεκάλεπτα: 14-11, 30-24, 59-39, 77-61

Παναθηναϊκός: Χαραλαμπόπουλος 3, Μπράμος 2, Μπατίστ, Φώτσης 17, Ούκιτς 9, Λασμέ 12 , Μαυροκεφαλίδης 11, Διαμαντίδης 10, Γκιστ, Γιάνκοβιτς 10, Αποστολίδης 3.

Ίκαρος Χαλκίδας: Γκόβενς 16, Παπανικολόπουλος, Μανωλόπουλος 17, Γκαγκαλούδης 11, Τολιόπουλος, Βουγιούκας, Μάσιτς 3, Ρίτσαρτνς 14, Μπέμπης,

Βαθμολογία (9 αγώνες): Παναθηναϊκός 17β, Ολυμπιακός, Πανιώνιος από 16β, ΠΑΟΚ 15β, Ρέθυμνο Aegean 14β, Άρης, Απόλλων Πάτρας, ΚΑΟΔ από 13β. Κολοσσός ΒΑΠ, ΑΕΝΚ Δημουλάς, Τρίκαλα Aries, Πανελευσινιακός από 12β, Ηλυσιακός, Ίκαρος Χαλκίδας 11β.

Η επόμενη αγωνιστική (10η): Σάββατo 14/12: Ίκαρος Χαλκίδας-Ηλυσιακός, Απόλλων Πάτρας-ΚΑΟΔ, ΠΑΟΚ-Πανιώνιος (18.00 Novasports3), Ολυμπιακός-Τρίκαλα Aries (19.00, ΔΤ). Κυριακή 15/12: Ρέθυμνο Aegean-ΑΕΝΚ Δημουλάς, Πανελευσινιακός-Άρης. Δευτέρα (16/12): Κολοσσός ΒΑΠ-Παναθηναϊκός (16.00 Novasports3).