Τέλος στο θρίλερ σχετικά με το τίμημα για την εξαγορά της «Αστήρ Παλλάς», καθώς στις 7 σήμερα το απόγευμα το ΤΑΙΠΕΔ θα ανοίξει τις προσφορές των τριών υποψηφίων, οπότε και πιθανότατα θα γίνει γνωστός ο νέος ιδιοκτήτης του ακίνητου στο Μικρό Καβούρι.

Οι υποψήφιοι που είχαν καταθέσει τις αρχικές τους προσφορές την περασμένη Τετάρτη, έλαβαν προ ημερών σχετική ειδοποίηση από την Εθνική Τράπεζα, και το ΤΑΙΠΕΔ, παρʼ ότι η καταληκτική ημερομηνία είχε οριστεί για μεθαύριο, Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου.

Τόσο η Εθνική Τράπεζα όσο και το ΤΑΙΠΕΔ έχουν αποφύγει όλες τις προηγούμενες ημέρες να διαρρεύσουν νούμερα για το πιθανό τίμημα, παρʼ όλα πληροφορίες αναφέρουν πως οι πωλητές έχουν θέσει ως κατώτερο όριο τα 350 – 380 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ένα από τα τρία σχήματα εμφανίζεται διατεθειμένο να προσφέρει τίμημα που πλησιάζει αρκετά στις απαιτήσεις των δύο πωλητών.

Τα τρία σχήματα που έχουν περάσει στην τελική φάση του διαγωνισμού, έχουν ισχυρή ξένη παρουσία. Το πρώτο είναι η κοινοπραξία της αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας Colony Capital (με υπο διαχείριση κεφάλαια άνω των 50 δισ. δολαρίων) και της Dolphin Capital που ίδρυσαν ο Μιλτ. Καμπουρίδης και ο Πιερ Χαραλαμπίδης. Σήμερα, βασικός μέτοχος στη Dolphin είναι το αμερικανικό hedge fund Third Point, γνωστό από τις τοποθετήσεις του σε ελληνικά ομόλογα.

Το δεύτερο σχήμα είναι η κοινοπραξία της ΤΕΜΕΣ (της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου που ελέγχει το τουριστικό συγκρότημα Costa Navarino) και του σαουδαραβικού κολοσσού Ολαγιάν. Η οικογένεια Ολαγιάν με περιουσία που υπολογίζεται κοντά στα 12 δισ. δολάρια από το αμερικανικό περιοδικό Forbes έχει από παλιά δεσμούς με την Ελλάδα. Ήδη από τη δεκαετία του 1970, έχει μεταφέρει εδώ το μεγαλύτερο τμήμα της διεθνούς δραστηριότητας της, που μέχρι τότε στεγάζονταν στη Βυρηττό.

Τέλος, το τρίτο σχήμα είναι το αραβικών συμφερόντων fund AGC. Λέγεται ότι αν και δεν εμφανίζονται επισήμως, εντούτοις με την AGC έχουν συμμαχήσει τόσο ο τουρκικός όμιλος Dogus Group, όσο και τέσσερα ακόμη αραβικά funds από Αμπου Ντάμπι, Ντουμπάι, κλπ.

Από τη διαδικασία πώλησης του Αστέρα Βουλιαγμένης δεν λείπουν οι αντιδράσεις, τόσο από τον τοπικό Δήμο, όσο και από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Τα επιχειρήματα όσων αντιδρούν είναι ότι η διαφωνία με τα σχέδια κατασκευής στον Αστέρα πολυτελών κατοικιών, καθώς και με το προσφερόμενο τίμημα που θεωρείται χαμηλό.