Το βραβείο για την ακτοπλοϊκή εταιρεία της χρονιάς έλαβε από τη Lloyd’s η πλοιοκτήτρια εταιρεία Μικρές Κυκλάδες ΝΕ, στην οποία ανήκει το ξακουστό μεταξύ των ελλήνων παραθεριστών οχηματαγωγό «Εξπρές Σκοπελίτης» το οποίο συνδέει χειμώνα-καλοκαίρι τη Νάξο με την Αμοργό, τη Δονούσα, τα Κουφονήσια, τη Σχοινούσα και την Ηρακλειά.

Οπως αναφέρει tovima.gr oι Μικρές Κυκλάδες είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που περνά από πατέρα και γιο και σήμερα τη διαχειρίζεται ένας από τους καπετάνιους του πλοίου, ο Γιάννης Σκοπελίτης.

«Είναι μια ηθική ικανοποίηση, που σου δίνει ώθηση να συνεχίσεις. Έχουμε τιμηθεί και από τις κοινότητες όλων των Μικρών Κυκλάδων, από συλλόγους, καθώς και από τους δήμους Αμοργού και Νάξου» λέει στο «Βήμα» κ. Σκοπελίτης σχετικά με τη βράβευση από τη Lloyd’s.

«Το πλοίο είναι η δουλειά μας, το σπίτι μας, η ίδια η ζωή μας. Είναι η συνέχεια μιας πορείας που ξεκίνησε από τον παππού και τον πατέρα μου, συνεχίζεται από μένα και τη σκυτάλη θα πάρει ο γιος μου, απόφοιτος της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού. Οραματιζόμαστε τη συνέχιση και την αναβάθμιση της εξυπηρέτησης της άγονης γραμμής Αμοργού – Μικρών Κυκλάδων – Νάξου» προσθέτει.

Οι καπετάνιοι του πλοίου, επειδή γνωρίζουν τι σημαίνει αυτό το πλοίο για τους κατοίκους των Μικρών Κυκλάδων δίνουν μάχη με τα κύματα για να μεταφέρουν ασθενείς, εγκύους και εμπορεύματα.

«Εχει συμβεί πολλές φορές να χρειάζεται κάποιο νησί γιατρό ή φάρμακα άμεσα και να πρέπει με δυσμενείς καιρικές συνθήκες να το προσεγγίσουμε και άλλοτε να πρέπει να μεταφέρουμε τον ίδιο τον ασθενή στη Νάξο, στη Σύρο ή στη Σαντορίνη προκειμένου να νοσηλευτεί άμεσα στα νοσοκομεία εκεί» τονίζει ο κ. Σκοπελίτης.

«Ο «Σκοπελίτης» είναι για τα νησάκια το δώρο που μας έχει στείλει ο Θεός» λέει ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλης Μαργαρίτης και εξηγεί:

«Με το πλοίο αυτό υπάρχει καθημερινή επικοινωνία των κατοίκων στα νησιά αυτά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και μεταφέρει φάρμακα, εμπορεύματα, ανθρώπους, ασθενείς. Είμαστε υπόχρεοι στους ανθρώπους που το έχουν και για εμάς είναι φίλοι που έχουν ως πρώτη προτεραιότητα την εξυπηρέτηση του κόσμου».