Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είχε το μεσημέρι της Κυριακής ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ. Τον συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Οστρατηγός Μάρτιν Ντέμπσεϊ πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα από το Σάββατο, ύστερα από πρόσκληση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου.

Το Σάββατο, οι δύο αρχηγοί μετέβησαν στη Σούδα, όπου επισκέφθηκαν το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) και ενημερώθηκαν για την αποστολή, τις δυνατότητες και τις πρόσφατες δραστηριότητες του Κέντρου.

Σήμερα, Κυριακή, ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ επισκέφθηκε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας όπου, μετά την επίσημη υποδοχή, είχε συνομιλίες με τον Έλληνα ομόλογο του.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκαν διμερή θέματα και οι εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Ακολούθως επισκέφθηκε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Η επίσκεψη του αμερικανού αξιωματούχου είχε προγραμματισθεί για τον περασμένο Σεπτέμβριο αλλά αναβλήθηκε λόγω των εξελίξεων στη Συρία.

Ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ αναχωρεί σήμερα, Κυριακή, από την Ελλάδα.