Μία φωτογραφία του Ηλία Κασιδιάρη που κάνει σκοποβολή με αυτόματο όπλο, φέρεται να περιλαμβάνεται μεταξύ του ενοχοποιητικού υλικού – σε βάρος βουλευτών της Χρυσής Αυγής – που παρέδωσε την Παρασκευή η Αντιτρομοκρατική, στις εφέτες ανακρίτριες που χειρίζονται την συγκεκριμένη υπόθεση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Εθνους της Κυριακής»,ο τρόπος με τον οποίο κρατά ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής το όπλο, μαρτυρά στρατιωτική εκπαίδευση και μεγάλη εμπειρία. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον νόμο, απαγορεύονται τέτοια όπλα και οι απομιμήσεις τους και συνεπώς η κατοχή του εγείρει ερωτηματικά.

Το «Εθνος της Κυριακής» δημοσιεύει φωτογραφία που απεικονίζεται ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης να κρατά τροποποιημένο τυφέκιο καλάσνικοφ με σφαίρες (από όπλο BCK) ικανές να πλήξουν στόχους σε μεγάλη απόσταση. Το όπλο είναι νέας γενιάς, που δέχεται διόπτρα ακόμα και για νυχτερινή σκόπευση.

H Χρυσή Αυγή πάντως, έσπευσε να διαψεύσει ότι το συγκεκριμένο όπλο είναι καλάσνικοφ.

«Για τους αδαείς των ΜΜΕ που πλάθουν σενάρια σημειώνουμε ότι το συγκεκριμένο όπλο είναι νόμιμο (δεν είναι kalashnikov, αλλά saiga 410) δεν είναι πολεμικό, αλλά ανήκει στην κατηγορία των κυνηγετικών και οποιοσδήποτε μπορεί να το προμηθευτεί με την ανάλογη άδεια κατοχής» υποστήριξε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η ΧΑ.