Την πεποίθησή του ότι η Εθνική Ελλάδας θα είναι αξιόμαχη και δεν θα ταξιδέψει στο Μουντιάλ της Βραζιλίας για τουρισμό εξέφρασε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Φερνάντο Σάντος παραμονές της κλήρωσης για τους ομίλους της διοργάνωσης. Ο πορτογάλος προπονητής μιλώντας στο επίσημο τηλεοπτικό δίκτυο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας (FIFA) είπε: «Στη Βραζιλία δεν θα έρθουμε για να κάνουμε τουρισμό», και πρόσθεσε ότι «η ομάδα θα προσπαθήσει να είναι ανταγωνιστική στο Μουντιάλ».

Ερωτηθείς για τις «παλιοσειρές» της Εθνικής και τους εναπομείναντες από τη γενιά που κατέκτησε το Euro το 2004, Γιώργο Καραγκούνη και Κώστα Κατσουράνη, παραδέχθηκε ότι «παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ομάδα».

Αναφορικά με την πορεία της εθνικής ποδοσφαίρου στην προκριματική φάση και κυρίως στα πλέι οφ με αντίπαλο τη Ρουμανία, σχολίασε: «Στη διάρκεια της προκριματικής φάσης κερδίσαμε 25 βαθμούς και αυτή η συγκομιδή συνήθως σε κατατάσσει πρώτο. Κάποιες άλλες ομάδες, για παράδειγμα, προκρίθηκαν απευθείας με λιγότερους βαθμούς. Φτάσαμε σε αυτή την επίδοση κάνοντας στο τέλος πέντε συνεχόμενες νίκες, ωστόσο δεν καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την απευθείας πρόκριση. Παρ’ όλα αυτά, είχαμε μεγάλη πίστη και θέληση για την πρόκρισή μας στο Μουντιάλ, κάτι που αποδείξαμε στα πλέι οφ με τη Ρουμανία. Τα πλέι οφ δεν τα παίζεις. Τα πλέι οφ τα κερδίζεις. Και αυτό κάναμε».

Πριν από την έναρξη της συνέντευξης στο FIFA Media Channel ο Σάντος είχε εγκάρδια συνομιλία με τον ελληνικής καταγωγής ομοσπονδιακό προπονητή της Αυστραλίας Αγγελο Ποστέκογλου. Μάλιστα ο πορτογάλος κόουτς είπε αστειευόμενος προς τους φωτογράφους που απαθανάτισαν τη σκηνή: «Είμαστε δύο Ελληνες!».