Ο γρουσούζης Πελέ και οι απαισιόδοξοι Κάρλος Αλμπέρτο και Τοστάο. Τρεις από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στην κορυφαία ομάδα όλων των εποχών, τη Βραζιλία του 1970, κατακτώντας το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Μεξικό, εμφανίζονται συγκρατημένοι έως και φοβισμένοι για τις δυνατότητες της σημερινής Σελεσάο και τις πιθανότητές της να στεφθεί πρωταθλήτρια ενώπιον των φιλάθλων της.

Ο Πελέ αρνήθηκε να συμμετάσχει στην κλήρωση που θα αναδείξει τις αντιπάλους της Βραζιλίας φοβούμενος μην επιβεβαιωθεί η φήμη τού γρουσούζη που τον ακολουθεί τα τελευταία χρόνια. Και όχι άδικα. Το 1994 είχε προβλέψει ότι η Κολομβία θα κατακτήσει το τρόπαιο και η ομάδα του Κάρλος Βαλντεράμα αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο, ενώ αργότερα δολοφονήθηκε ο αμυντικός της, Εσκομπάρ. Το 1998 η εκλεκτή του ήταν η Ισπανία, που επίσης αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο. Η ίδια ιστορία επαναλήφθηκε το 2002, όταν είχε χρίσει φαβορί τη Γαλλία και την Αργεντινή, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι η Βραζιλία δεν θα πάει μακριά. Τελικά η Σελεσάο πήρε το τρόπαιο!

Ο αρχηγός της Βραζιλίας του 1970 Κάρλος Αλμπέρτο υποστηρίζει ότι έχει δημιουργηθεί κλίμα υπεραισιοδοξίας που δεν δικαιολογείται, αφού η σημερινή ομάδα είναι χειρότερη από προηγούμενες που δεν κατάφεραν να στεφθούν πρωταθλήτριες. Και ο Τοστάο συμπληρώνει: «Για να νικήσεις χρειάζεται να φοβάσαι τους σημαντικότερους αντιπάλους σου. Ο φόβος είναι η σιγουριά και η πίεση απαραίτητη για να παίζεις καλά».

Ο Τοστάο υπογραμμίζει ότι η Ισπανία, η Γερμανία και η Αργεντινή έχουν τις ίδιες ή σχεδόν τις ίδιες πιθανότητες με τη Βραζιλία να κατακτήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο.