Λες και ήταν χθες. Τέλη Αυγούστου, όλος ο κόσμος του ποδοσφαίρου μιλούσε για την Καλλονή και την περιπλάνησή της που θα τελείωνε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Κάποια ματς στο ΟΑΚΑ –ειπώθηκε –και αυτό ήταν όλο. Μέχρι να ετοιμαστεί το γήπεδο. Εκτοτε πέρασε χρόνος πολύς και δεν φαίνεται κάτι να αλλάζει. Μόνο η ταλαιπωρία για μια ομάδα που περισσότερο βρίσκεται σε αεροπλάνα παρά σε γήπεδα. Μετά το Ολυμπιακό Στάδιο η Καλλονή έδωσε ματς στο Κλ. Βικελίδης, επανήλθε στο Μαρούσι και τώρα ετοιμάζεται να γνωρίσει και τη Νέα Σμύρνη. Πότε; Στο ματς της προσεχούς εβδομάδας με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Το ενδιαφέρον σχετίζεται με τον λόγο που θα συμβεί αυτό. Η Λίγκα προφανώς και θα ήθελε το ΟΑΚΑ, αλλά η ΕΠΟ όρισε το ματς της ΑΕΚ την ίδια ημέρα (Κυριακή) με το παιχνίδι της Καλλονής.

Σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου προτεραιότητα θα είχε το «μεγάλο πρωτάθλημα». Εδώ μάλλον έχει ο ένοικος του χώρου, και πρόκειται για την ΑΕΚ. Εξάλλου, Σούπερ Λίγκα και ΕΠΟ δεν τα βρήκαν τόσον καιρό για το θέμα των ομάδων που πέφτουν και ανεβαίνουν, επρόκειτο να συμφωνήσουν για μια έδρα ομάδας και δη της Καλλονής;

Αυτό είναι το εγχώριο ποδόσφαιρο. Με προβλήματα σοβαρά, ένα ποδόσφαιρο που κλείνει τα μάτια στα θέματα που απασχολούν την κοινή γνώμη. Ενα τέτοιο δεν ήταν και αυτό με τον τίτλο «βρώμικα δίχτυα»; Τελικά, παρά τους ελέγχους από το ΣΔΟΕ, παρά τις μακροχρόνιες έρευνες και τα ευρήματα από τις κασέτες, ουδείς έμπλεξε. Για μία ακόμη φορά τζίφος, σε ένα ζήτημα που μονοπώλησε τις συζητήσεις και όλοι οι φίλαθλοι περίμεναν να καθαρίσει το τοπίο. Χάθηκε μία ακόμη ευκαιρία; Ισως.

Κατά συνέπεια, η ματιά αξίζει να πέφτει στο προσκήνιο και στους πρωταγωνιστές. Την Εθνική, που αναμένει ένα καλό μαντάτο στην κλήρωση του Μουντιάλ αλλά, όπως και να ‘χει, διατηρεί την πίστη ότι δεν θα πάει για τουρισμό στη Βραζιλία.