Υποκριτικό χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ το «όψιμο ενδιαφέρον» της κυβέρνησης για τα νοικοκυριά χωρίς ρεύμα, υπογραμμίζοντας πως δεν αντιμετωπίζονται στην ουσία τους τα προβλήματα των ασθενέστερων στρωμάτων της κοινωνίας.

Μάλιστα σε ανακοίνωση της Κουμουνδούρου αναφέρεται πως η κυβέρνηση είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τις υποβαθμισμένες συνθήκες διαβίωσης χιλιάδων νοικοκυριών. «Το δικαίωμα στη θέρμανση, στο ρεύμα και σε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης είναι αδιαπραγμάτευτο», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Παράλληλα, πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορούν ευθέως την κυβέρνηση, τον Πρωθυπουργό και τους κυβερνητικούς βουλευτές ότι δεν έχουν πάρει ακόμα θέση στο θέμα των πλειστηριασμών, για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ με τροπολογία ζητάει την παράταση μέχρι το 2014 και τη μη εκχώρηση κόκκινων δανείων σε κερδοσκοπικά funds.

ΚΚΕ – ΔΗΜΑΡ. Για το ίδιο θέμα έχει κατατεθεί πρόταση νόμου και από το ΚΚΕ, το οποίο ζητάει «παύση όλων των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας», ενώ τροπολογία έχει κατατεθεί και από τη Δημοκρατική Αριστερά.

Και ενώ πηγές του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν πως «η κατά τα άλλα λαλίστατη κυβέρνηση συνεχίζει να μην παίρνει θέση για την τροπολογία που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα», βουλευτές της συμπολίτευσης όπως ο Φίλιππος Σαχινίδης του ΠαΣοΚ υπενθυμίζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ «όχι μόνο δεν είχε ψηφίσει τον νόμο Κατσέλη που προστατεύει τους δανειολήπτες, αλλά με μια διάθεση ακτιβισμού σήμερα μας ζητάει να ψηφίσουμε τη δική του».

Την υπόδειξη στους βουλευτές ΝΔ και ΠαΣοΚ να ψηφίσουν την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ κάνει και η ανεξάρτητη βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη, μέσω άρθρου χθες στην εφημερίδα «Αυγή».