Με τον πατέρα της, Ζεράρ, τα έβαλε η Ζιλί Ντεπαρντιέ σε συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα στη γαλλική «Μοντ», χαρακτηρίζοντάς τον ένα αναξιόπιστο ρεμάλι που μεθάει και ζει επικινδύνως. «Ετσι όπως το πάει δεν θα ζήσει για πάνω από πέντε χρόνια. Δεν πιστεύω ότι θα καταφέρει να ξεπεράσει τα 70. Σε μια πενταετία δεν θα είναι ανάμεσά μας. Το ξέρω. Είναι ο επόμενος στη λίστα», δήλωσε με σιγουριά σε δημοσιογράφο της εφημερίδας, τροφοδοτώντας με ακόμη περισσότερο δηλητήριο την ήδη ταραγμένη σχέση τους.

Μεταξύ άλλων η Ζιλί, επίσης ηθοποιός, σχολίασε ότι μια ζωή τόσο αυτή όσο και ο αδελφός της Γκιγιόμ, που πέθανε από πνευμονία το 2008, ζούσαν στη σκιά του 65χρονου σήμερα Ντεπαρντιέ. «Επαναστατούσαμε εναντίον του από πολύ μικρή ηλικία», διευκρίνισε η ηθοποιός, που αποκάλυψε ότι έχει κάνει πέντε πλαστικές επεμβάσεις στη μύτη της προκειμένου να μη μοιάζει πλέον με τον Ζεράρ (δεν τον αποκαλεί πια πατέρα). «Δεν άντεχα τον εαυτό μου. Ηθελα να απαλλαγώ από αυτή τη μύτη γιατί έμοιαζε με τη δική του».

Οι επιθέσεις εναντίον του ηθοποιού, που στις αρχές του έτους πήρε τη ρωσική υπηκοότητα προκειμένου να αποφύγει την υψηλή φορολογική κλίμακα για τους πλουσίους που ισχύει στην πατρίδα του, δεν σταματούν εδώ. «Είναι από τους ανθρώπους που άλλα λέει και άλλα κάνει. Πρέπει να έχεις τον νου σου μαζί του. Δεν είναι προδότης, όμως πρέπει πάντα να κρατάς μια πισινή», υποστήριξε η 40χρονη Ζιλί, που κατά τη διάρκεια της συνέντευξης έφερε στον νου της εικόνες οικογενειακής δυστυχίας από προηγούμενα Χριστούγεννα. «Στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι καταλήγαμε ο ένας να τσακώνεται με τον άλλον. Πολλές φορές μάλιστα δεν ανοίγαμε καν τα δώρα μας γιατί οι περισσότεροι είχαν σηκωθεί εξαγριωμένοι από το τραπέζι ύστερα από καβγά».

Η σχέση του Ντεπαρντιέ με τον γιο του ήταν εξίσου κακή. Σύμφωνα με τη Ζιλί, μάλιστα, υπήρχε μεγάλη ζήλια από την πλευρά του πατέρα της προς τον αδελφό της. «Μουσική και σύνθεση. Αυτά ήταν τα δύο πράγματα που ο Γκιγιόμ έκανε με επιτυχία, όχι όμως και ο πατέρας μου. Θυμάμαι πριν πάρα πολλά χρόνια, όταν ο αδελφός μου ήταν οκτώ ετών, έπαιζε πιάνο για τον πατέρα μου. Εκείνος όμως έκανε κάτι ασυνάρτητες χειρονομίες. Το θέαμα ήταν αηδιαστικό. Καημένε Γκιγιόμ…» καταλήγει.