Πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα μεταξύ των καθημερινών παραμένουν «ΤΑ ΝΕΑ», σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία του μηνός Σεπτεμβρίου, ενώ στις κυριακάτικες «Το Βήμα». «ΤΑ ΝΕΑ» κατέχουν την πρωτιά με 363.951 φύλλα στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και 326.459 στην περιφέρεια, δηλαδή συνολικά με 690.410 φύλλα, (μερίδιο 25% της αγοράς και με μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες εφημερίδες). Συνολικά οι ημερήσιες εφημερίδες τον Σεπτέμβριο πούλησαν 3.016.690 φύλλα.

Αντίστοιχος είναι και ο αριθμός των συνολικών πωλήσεων των κυριακάτικων φύλλων, όπου προηγείται «Το Βήμα» με 300.090 φύλλα στην Αθήνα και 407.388 στην επαρχία – σύνολο 707.478 φύλλα την ίδια χρονική περίοδο και ποσοστό αγοράς που αγγίζει και σε αυτή την περίπτωση το 25%. Οι αριθμοί αυτοί δείχνουν ότι παρά την κρίση που παρατηρείται διεθνώς στον χώρο του Τύπου οι πολίτες εκτιμούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των εφημερίδων: την πολυφωνία, τις αναλύσεις σε βάθος, τις έγκυρες απόψεις και την ποικιλία στη θεματολογία.

Ολα αυτά τα στοιχεία ξεχωρίζουν τις εφημερίδες από την πληθώρα της ενημέρωσης που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες. Μετά τη βαθιά κρίση των τελευταίων ετών οι αναγνώστες σε διεθνές επίπεδο φαίνεται να επιβραβεύουν τη δημοσιογραφική παράδοση και να στρέφονται στις εφημερίδες – είτε στις έντυπες εκδόσεις είτε στις ψηφιακές, πολλές από τις οποίος πλέον λειτουργούν με συνδρομητές. Δεν είναι άλλωστε τυχαίες και οι επενδύσεις στην παραδοσιακή ερευνητική δημοσιογραφία μεγιστάνων της τεχνολογίας όπως ο Τζεφ Μπέζος και ο Πιέρ Ομιντιάρ.