Το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014 θα απολογηθούν τελικά στις ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Στάθης Μπούκουρας, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Γιώργος Γερμενής, οι οποίοι αρχικά είχαν πάρει προθεσμία για το Σάββατο το πρωί.

Η μετάθεση της απολογίας τους έγινε λόγω της διαβίβασης νέων στοιχείων από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας στις δύο ανακρίτριες.

Πρόκειται για στοιχεία που προέρχονται μετά από την επεξεργασία σε αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών αλλά και κινητών τηλεφώνων που είχαν κατασχεθεί στα σπίτια των κατηγορουμένων χρυσαυγιτών βουλευτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ανακρίτριες παρέλαβαν σκληρό εξωτερικό δίσκο ηλεκτρονικού υπολογιστή με τεράστιο όγκο δεδομένων από υπολογιστές των κατηγορούμενων, στικάκια, στοιχεία από ανάκτηση σβησμένων αρχείων από τους συγκεκριμένους υπολογιστές καθώς και άρσεις τηλεφωνικών απορρήτων.

Επιπλέον, στα νέα στοιχεία που απεστάλησαν στην ανάκριση υπάρχουν και βίντεο τα οποία εκτιμώνται ως ιδιαίτερα σημαντικά.

Συγκεκριμένα, φέρεται να υπάρχει βίντεο που, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, απεικονίζει ορκωμοσία νέων μελών της οργάνωσης σε γραφεία της Χρυσής Αυγής, καθώς και βίντεο εκπαίδευσης νέων μελών, τα οποία φορούν κουκούλες, με πραγματικά όπλα, ενώπιον βουλευτή του κόμματος

Παρόντες στο Εφετείο, εκτός από τους τρεις κατηγορούμενους βουλευτές, ήταν και οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Κώστας Μπαρμπαρούσης και Δημήτρης Κουκούτσης.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης σε δηλώσεις του ευχήθηκε χρόνια πολλά στον προφυλακισμένο αρχηγό της ΧΑ Νίκο Μιχαλολιάκο καθώς και «καλή λευτεριά στον μοναδικό άδικα προφυλακισμένο αρχηγό πολιτικού κόμματος».

Εξω από το Εφετείο, μετά από κάλεσμα-κινητοποίηση της ΧΑ είχαν συγκεντρωθεί μόνον 30 υποστηρικτές του κόμματος.

Να σημειωθεί τέλος, ότι με απόφαση των δύο ανακριτριών απορρίφθηκε και η αίτηση αποφυλάκισης του βουλευτή και φερόμενου ως υπαρχηγού της ΧΑ Χρήστου Παππά.