Την Παρασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στον υπουργό Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη, το πόρισμα από την επιτροπή αξιολόγησης δομών και προσωπικού του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), για τις ειδικότητες των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Εντούτοις, σύμφωνα με πληροφορίες, μπορεί να υπάρξει μικρή καθυστέρηση και η παράδοση να γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο ή αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Η παράδοση του πορίσματος σηματοδοτεί την έναρξη διαδικασίας διαθεσιμότητας – κινητικότητας των γιατρών του Οργανισμού που θα γίνει σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Μιλώντας την Πέμπτη στον Βήμα 99,5, ο υπουργός Υγείας άφησε για ακόμη μία φορά ανοιχτό το θέμα των απολύσεων. «Το αν αυτή η διαδικασία θα οδηγήσει σε κάποιους ανθρώπους που δεν θα μπορέσουν να ξαναμπούν στο σύστημα, αυτό θα προκύψει από τη διαδικασία της αξιολόγησης. Δεν ξέρω αν θα γίνουν απολύσεις. Ούτε μπορώ να εγγυηθώ ότι δεν θα γίνουν. Βεβαίως και είναι ανοιχτό το ζήτημα», είπε χαρακτηριστικά.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ πάντως, εμμένουν στη θέση τους και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις. Τη Δευτέρα, οι γιατροί της Αττικής θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου, στην οποία αναμένεται να επαναλάβουν ότι η απεργία θα συνεχιστεί έως ότου λάβουν διαβεβαιώσεις από το υπουργείο ότι δεν θα γίνουν απολύσεις, ενώ ο Αδωνις Γεωργιάδης αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία της έκθεσης για τις ειδικότητες και τον αριθμό των γιατρών που θα μετακινηθούν ή απολυθούν.