Την αθώωση των 11 από τους 14 κατηγορούμενους για στάση, διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση κατά της αρχής και απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης στη διάρκεια επεισοδίων στο όρος Κάκκαβος, που σημειώθηκαν κατά την κινητοποίηση εναντίον της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές τον Οκτώβριο του 2012, αποφάσισε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκιδική.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, και οι 14 κατηγορούμενοι αθωώθηκαν για το αδίκημα της στάσης. Οι 11 από τους 14 αθωώθηκαν για το αδίκημα της διατάραξης κοινής ειρήνης και τρεις κρίθηκαν ένοχοι για το ίδιο αδίκημα. Η ποινή είναι επτά μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή και είναι εφέσιμη. 

Ο συνήγορος των κατοίκων Χαλκιδικής Γ. Κυρίτσης δήλωσε: «Η απόφαση αυτή δικαιώνει την άποψή μας για την απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων, για τις συλλήψεις που έγιναν στο σωρό, καθώς και για τους δήθεν σοβαρούς τραυματισμούς αστυνομικών, οι οποίοι αποδείχτηκε ότι δεν έγιναν. Από την ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε ότι στόχος των μαρτύρων κατηγορίας ήταν να δικαιολογηθεί η νομιμοποίηση της βάναυσης συμπεριφοράς τους.

»Σθεναρή ήταν η στάση και η συμπεριφορά των κατηγορουμένων οι οποίοι δήλωσαν ότι συμμετείχαν στην συγκεκριμένη διάδηλωση διαμαρτυρίας δίχως υπεκφυγές και ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για τον τόπο τους».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από