Αύξηση σε ποσοστό 10% στην αθροιστική κίνηση εσωτερικού της Aegean και της Olympic Air καταγράφηκε τον Νοέμβριο, τον πρώτο μήνα της κοινής τους πορείας μετά την εξαγορά της ΟΑ.

Η επιβατική κίνηση εσωτερικού ενισχύθηκε για πρώτη φορά ύστερα από τέσσερα χρόνια συνεχούς κάμψης. Συγκεκριμένα, η Aegean και η Olympic Air μετέφεραν τον Νοέμβριο 315.000 επιβάτες, από 286.000 επιβάτες το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Επίσης δύο νέες κατηγορίες εισιτηρίων, την GoLight και τη Flex, με στόχο την παροχή οικονομικότερων ναύλων στο επιβατικό κοινό, έχει καθιερώσει τις τελευταίες μέρες η Aegean Airlines.

ΟΙ ΤΙΜΕΣ. Με τα εισιτήρια GoLight οι τιμές ξεκινούν από 24 ευρώ για πτήσεις εσωτερικού (απλή μετάβαση, με όλους τους φόρους προς Αθήνα) με δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς μίας χειραποσκευής έως 8 κιλά.

Με τα εισιτήρια Flex υπάρχει ευελιξία στον προγραμματισμό του ταξιδιού, αφού ο επιβάτης μπορεί να κάνει απεριόριστες αλλαγές εισιτηρίου χωρίς χρέωση. Εχει τη δυνατότητα να μεταφέρει χωρίς χρέωση μία χειραποσκευή έως 8 κιλά και μία αποσκευή έως 23 κιλά. Τα ταξίδια εσωτερικού ξεκινούν από 59 ευρώ (απλή μετάβαση, με όλους τους φόρους προς Αθήνα).

Οποια κατηγορία εισιτηρίου κι αν επιλέξει ο επιβάτης, σε περίπτωση που χρειαστεί επιπλέον αποσκευή μπορεί να την αγοράσει απευθείας από το www.aegeanair.com, από το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας ή από τα ταξιδιωτικά γραφεία, με έκπτωση προαγοράς. Οι νέες κατηγορίες εισιτηρίων είναι ήδη διαθέσιμες για αγορά και ισχύουν για τα ταξίδια εσωτερικού και προς την Κύπρο. Για τα ταξίδια εξωτερικού θα ισχύσουν από τις 15 Ιανουαρίου 2014. Ωστόσο, οι νέες κατηγορίες GoLight και Flex δεν θα προσφέρονται στα δρομολόγια από και προς Ρωσία, Ουκρανία, Γεωργία, Αζερμπαϊτζάν, καθώς και στα δρομολόγια Αθήνα – Φρανκφούρτη και Αθήνα – Μόναχο, όπου θα συνεχίσει να ισχύει το σημερινό σύστημα.

Σημειώνεται ότι τα «χρυσά μέλη» του προγράμματος Miles & Bonus, διατηρούν το δικαίωμα για δωρεάν μεταφορά μιας επιπλέον αποσκευής έως 23 κιλά, ανεξαρτήτως της κατηγορίας εισιτηρίου με την οποία ταξιδεύουν.