O Αργύρης Πεδουλάκης αποκάλυψε ότι ο Νίκος Παππάς θα ταξιδέψει στο εξωτερικό για περαιτέρω εξετάσεις στον τραυματισμένο του αγκώνα, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» την Πέμπτη, αλλά ουσιαστικά και το σοκ που (λογικό είναι να) υπάρχει στον Παναθηναϊκό, μια ημέρα πριν από τον «τελικό» πρόκρισης με τον Ερυθρό Αστέρα.

«Τα νεότερα για τον Παππά είναι πως ο τραυματισμός του είναι σοβαρός. Θα πάει στο εξωτερικό. Έχει πρόβλημα στον δεξί αγκώνα και θα επισκεφθεί ειδικευμένο γιατρό. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι πως είναι σοβαρότερα τα δεδομένα. Δε μπορώ να σας πω πόσο χρόνο θα χρειαστεί, αλλά θα μείνει εκτός δράσης για μίνιμουμ ενάμιση μήνα. Θα μας πει ο γιατρός. Μπορεί να απουσιάσει και παραπάνω. Αυτές είναι οι πρώτες εκτιμήσεις» είπε στεναχωρημένος ο Αργύρης Πεδουλάκης, ο οποίος από την αρχή της σεζόν έχει χάσει το μέτρημα από τα προβλήματα που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει αλλά έχει μπερδέψει και τις περιπτώσεις!

Το βέβαιο είναι πως εξαιτίας της αγωνιστικής εικόνας που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός, το βαθμό ετοιμότητας του Ούκιτς και την «εξαφάνιση» του Κέρι, η απουσία του Νίκου Παππά θα είναι σημαντικό πρόβλημα για τον Αργύρη Πεδουλάκη και για αυτό πλέον οι Πράσινοι θα αναζητήσουν στη αγορά παίκτη για να προσθέσουν στο ρόστερ τους. Όμως επί του παρόντος ο προπονητής του Παναθηναϊκού δεν θέλει ούτε καν αναφερθεί στο ενδεχόμενο, καθώς ο αγώνας με τον Ερυθρό Αστέρα είναι εξαιρετικά κρίσιμος.

«Πρέπει να κερδίσουμε. Επιβάλλεται να κερδίσουμε. Ο Ερυθρός Αστέρας παίρνει ενέργεια απ’ την άμυνα, έχει δυνατή πρώτη γραμμή, παίζει πολύ physical game κι από εκεί τρέχει στον αιφνιδιασμό μέχρι το καλάθι ή για ελεύθερα τρίποντα. Μέσω ρυθμού βρίσκει φάσεις. Οδηγός μας πρέπει να ‘ναι το πρώτο παιχνίδι. Στον πρώτο ημίχρονο ήμασταν αρκετά σοφτ, στο δεύτερο δυναμώσαμε στην άμυνά μας και έτσι πρέπει να παίξουμε» σχολίασε ο Πεδουλάκης, που θα έχει στη διάθεση του τον Στεφάν Λασμέ ο οποίος όμως δεν είναι σε καλή φυσική κατάσταση καθότι προέρχεται από τραυματισμό που δεν έχει ξεπεράσει πλήρως. «Ο Λασμέ θα είναι μαζί μας. Δεν έχουμε την πολυτέλεια. Όπως και να είναι, θα ‘ναι μαζί μας» ομολόγησε ο 49χρονος προπονητής που θα… επιστρατεύσει και τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη. «Ταλαιπωρείται από ίωση. Θα δοκιμάσει να μας βοηθήσει αν και δεν έχει κάνει προπόνηση απ’ τον αγώνα με τον Ηλυσιακό».