Η ανεργία στη Γαλλία αυξήθηκε το τρίτο τρίμηνο στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και σχεδόν 16 έτη, αναφέρει δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Wall Street Journal.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της Γαλλίας, η ανεργία αυξήθηκε στο 10,9% το τρίτο τρίμηνο του 2013 από 10,8% στο δεύτερο τρίμηνο.

Το ποσοστό της ανεργίας δεν έχει μειωθεί από την αρχή του 2011 και έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 1998.

Τα στοιχεία αυτά, αναφέρει το δημοσίευμα, αποτελούν ένα νέο πλήγμα στον Πρόεδρο της χώρας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος είχε υποσχεθεί να μειώσει την ανεργία έως το τέλος του έτους.

Ο σοσιαλιστής ηγέτης είχε στηρίξει τις ελπίδες του στα μηνιαία στοιχεία για την ανεργία του υπουργείου Εργασίας, τα οποία έδειξαν την περασμένη εβδομάδα μείωση του αριθμού των εγγεγραμμένων ανέργων κατά περισσότερο από 20.000 τον Οκτώβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Ο κ. Ολάντ είχε δηλώσει ότι τα στοιχεία (του υπουργείου Εργασίας) έδειχναν «ότι η αναστροφή της καμπύλης της ανεργίας έχει αρχίσει» και υποσχέθηκε να επιτύχει αυτή την αναστροφή έως το τέλος του 2013.

Ο κ. Ολάντ έχει καταστήσει την αντιμετώπιση της ανεργίας βασικό άξονα της οικονομικής πολιτικής του, αλλά η μείωση της εμποδίστηκε από τη χαμηλή ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας. Μετά την ανάκαμψή της από την ύφεση στο δεύτερο τρίμηνο, τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι η οικονομία συρρικνώθηκε και πάλι στο τρίτο τρίμηνο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από