Αθώος από τον μεγαλύτερο όγκο των κατηγοριών για τα στημένα παιχνίδια κρίθηκε ομόφωνα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας ο Μάκης Ψωμιάδης, ενώ παντελώς αθώος κρίθηκε ο γιος του Σταύρος και άλλοι πέντε συγκατηγορούμενοί τους.

Μετά από πολύμηνη διαδικασία ο Μάκης Ψωμιάδης κρίθηκε αθώος για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, παράνομο στοιχηματισμό και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Αντίθετα κρίθηκε ένοχος για απόπειρα εκβίασης και δωροδοκία κατ’εξακολούθηση.

Με βάση την ίδια απόφαση αθώοι από όλες τις πράξεις που τους έφεραν στο εδώλιο κηρύχθηκαν οι Σταύρος Ψωμιάδης, Ιωάννης Παπακώστας, Γιώργος Χριστοβασίλης, Ευ. Αγγελής, Δημ..Δημητρίου και Γ. Χαβενετίδης.

Ενοχοι κρίθηκαν οι Κων. Ριαβόγλου, για δωροδοκία και παράνομο στοιχηματισμό, Θωμάς Μητρόπουλος για δωροδοκία (σ.σ αθώος για παράνομο στοιχηματισμό λόγω αμφιβολιών), Διον. Κωτούλας για δωροδοκία, αλλά αθώος για παράνομο στοιχηματισμό, Περικλής Αμανατίδης για δωροδοκία, αλλά αθώος για παράνομο στοιχηματισμό.

Ποινή που θα τον οδηγούσε στην άμεση αποφυλάκιση αν δεν είχε την εκκρεμότητα για την υπόθεση υπεξαίρεσης της ΑΕΚ επέβαλαν οι δικαστές στον Μάκη Ψωμιάδη.

Ο πάλαι ποτέ μεγαλοπαράγοντας του ποδοσφαίρου θα μπορούσε να φύγει από τα δικαστήρια ακόμα και σήμερα αν δεν εκκρεμούσε σε βάρος του η προσωρινή κράτηση για την ΑΕΚ που άρχισε να εκτίει στο τέλος Οκτωβρίου 2012.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε συνολικά σε 4 χρόνια και 6 μήνες καθώς και 35.000 ευρώ αποφασίζοντας η έφεση του να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Οι άλλοι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν ως εξής: Θ. Μητρόπουλος 3 χρονια 30.000 ευρώ, Κ.Ριαβόγλου 4 χρόνια και 6 μήνες και 40.000 ευρώ με ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση, οι Π. Αμανατίδης και Δ.Κωτούλας από 2 χρόνια με τριετή αναστολή.

Μετά την απόφαση ο Ψωμιάδης δήλωσε :« Είμαι ικανοποιημένος με την απόφαση. Ο «εγκληματίας»

Ψωμιάδης δικαιώθηκε. Και αυτή η ποινή θα πέσει στο εφετείο. Είμαι εντελώς αθώος. Δεν έχω καμία σχέση με όλα αυτά». Εξέφρασε επίσης την ικανοποίηση του και για την αθώωση του γιου του.