Σε «αγοραστή υπηρεσιών» ενδέχεται να μετατραπεί ο ΕΟΠΠΥ, σύμφωνα με την υφυπουργό Υγείας Ζέττα Μακρή. Την ίδια στιγμή η διοίκηση του Οργανισμού διαψεύδει κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα περί «ξαφνικού θανάτου ο ΕΟΠΥΥ»

«Φαίνεται ότι θα καταλήξουμε -να μην πω ότι έχουμε καταλήξει, γιατί δεν είμαι η αρμόδια να κάνω την ανακοίνωση- ότι ο ΕΟΠΥΥ θα είναι αγοραστής υπηρεσιών. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ούτε ξαφνικό θάνατο, ούτε απαραίτητα απολύσεις», δήλωσε την Κυριακή στο Mega η υφυπουργός.

Αναφερόμενη σε δημοσιεύματα περί «ξαφνικού θανάτου» του ΕΟΠΥΥ, η κ. Μακρή τόνισε: «Αυτά είναι πρωτοσέλιδα εφημερίδων, είναι φόβοι, εκτιμήσεις, αγωνίες, δεν είναι όμως αποφάσεις. Δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις».

Η κ. Μακρή, πάντως, επιβεβαίωσε ότι οι σκέψεις τις κυβέρνησης κινούνται προς την κατεύθυνση να έχει ο ΕΟΠΥΥ γιατρούς συμβεβλημένους, παρά να είναι ο ίδιος φορέας παροχής υπηρεσιών, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα απολύσεις, όπως είπε.

Διάψευση για τα δημοσιεύματα περί «ξαφνικού θανάτου ο ΕΟΠΥΥ»

Τους τόνους προσπαθεί να ρίξει και η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ με ανακοίνωση που εξέδωσε, στην οποία διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί ξαφνικού θανάτου του Οργανισμού.

«Ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός οργανισμός περίθαλψης της χώρας των 10 εκατομμυρίων ασφαλισμένων δεν κλείνει και δεν κινδυνεύει. Ο προϋπολογισμός του βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο και οι πληρωμές προς τους παρόχους γίνονται πλέον τακτικότερα.

Οι γιατροί, τα φαρμακεία και οι εξετάσεις είναι διασφαλισμένες.

Επομένως, οι όποιες φημολογίες για κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ δημιουργούν μόνο προβλήματα. Ο ΕΟΠΥΥ θ συνεχίσει να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες προς τους ασφαλισμένους με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση τους. Τα σημερινά προβλήματα θα αντιμετωπιστούν με την βοήθεια και την υπεύθυνη στάση όλων των εμπλεκόμενων φορέων», αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ.