Η κούραση από την προσπάθεια να επιστρέψουν στον αγώνα ήταν για τον Αργύρη Πεδουλάκη η αιτία που ο Παναθηναϊκός δεν κατόρθωσε να ολοκληρώσει την ανατροπή.

«Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε πρόβλημα στο πικ-εν-ρολ. Δώσαμε πολλά ελεύθερα σουτ στη Λαμποράλ η οποία ζεστάθηκε και μας πλήγωσε. Στο δεύτερο ημίχρονο αλλάξαμε την αμυντική μας συμπεριφορά, είχαμε καλύτερες περιστροφές και μέσα από την άμυνα βρήκαμε το ρυθμό για να γυρίσουμε το ματς. Αυτό όμως έφερε κούραση και καταπόνηση στους παίκτες, με αποτέλεσμα να μην έχουμε καθαρό μυαλό και τις καλύτερες επιθετικές επιλογές στο τέλος και η Λαμποράλ να πάρει τη νίκη», δήλωσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού μετά τον αγώνα.

Ο Τζέιμς Γκιστ επεσήμανε πως συχνά ο Παναθηναϊκός προσπαθεί στο δεύτερο μέρος να καλύψει τα λάθη του πρώτου μέρους χωρίς να τα καταφέρνει πάντα. Και προφανώς αυτό είναι κάτι που πρέπει να διορθωθεί αν θέλουν οι Πράσινοι να φθάσουν μακριά στην εφετινή διοργάνωση. «Κάναμε πολλά λάθη, δεν είχαμε ενέργεια στο πρώτο ημίχρονο και η Λαμποράλ πέτυχε πολλά σουτ. Βρεθήκαμε από νωρίς σε πολύ δύσκολη θέση για τη συνέχεια. Στο δεύτερο ημίχρονο δείξαμε ψυχή, βγάλαμε ενέργεια και επιστρέψαμε στο ματς, φέραμε το παιχνίδι στο σουτ, αλλά δεν τα καταφέραμε. Προσπαθούμε πολλές φορές να διορθώσουμε τα λάθη μας στο δεύτερο μέρος, αλλά δεν τα καταφέρνουμε».

Παππάς: «Ζωής ή θανάτου το ματς με Ερυθρό Αστέρα»

Από την πλευρά του, ο Νίκος Παππάς τόνισε: «Για άλλο ένα παιχνίδι αρχίσαμε πολύ άσχημα, δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι στην άμυνα και στο πλάνο μας. Οι αντίπαλοι πήραν ελεύθερα σουτ και μέσα από τα σουτ βρήκαν ρυθμό, κάτι που μας πλήγωσε. Βρεθήκαμε στο πρώτο ημίχρονο να κυνηγάμε μια μεγάλη διαφορά, καταφέραμε να ανταποκριθούμε αλλά στο τέλος δεν αντέξαμε. Πήραν μια μικρή διαφορά την οποία διατήρησαν μέχρι τέλους και κέρδισαν».

Αναφορικά με το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έκανε μια τεράστια ανατροπή στην επανάληψη, σημείωσε: «Σίγουρα, όταν έχεις το τελευταίο σουτ, το παιχνίδι είναι στα χέρια σου. Όμως αυτό δεν μπορεί να μας αφήνει ικανοποίηση, με τίποτα. Χάσαμε ένα παιχνίδι που μπορούσαμε να το πάρουμε. Ο Παναθηναϊκός είναι καταδικασμένος να κερδίζει σε κάθε παιχνίδι, οπότε δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος κανείς όταν χάνει. Πρέπει τώρα να συνεχίσουμε και να πάρουμε τα επόμενα παιχνίδια. Όπως προανέφερα, δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι στο αρχικό μας πλάνο, είχαμε κακή αμυντική συμπεριφορά και παράλληλα η Λαμποράλ Κούτσα είχε λίγο περισσότερη τύχη με αποτέλεσμα να μπουν όλα τα σουτ της κάτι που μας έφερε να κυνηγάμε το σκορ. Πλέον εστιάζουμε στο επόμενο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα στο ΟΑΚΑ. Είναι παιχνίδι ζωής ή θανάτου για εμάς, πάμε να το πάρουμε για να κάνουμε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την πρόκρισή μας».