Αγνοια του ονόματος του ηγέτη της ελληνικής επανάστασης Θεόδωρου Κολοκοτρώνη επέδειξε ευθαρσώς από τα έδρανα της Βουλής ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος, ο οποίος παρ' ολ' αυτά δεν είχε πρόβλημα να επικαλεστεί τη θρυλική ρήση Γέρου του Μοριά, «φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους», που χρησιμοποιείται άκριτα όπως φαίνεται στη γνωστή ισοπεδωτική αντιπολιτευτική ρητορεία της συγκεκριμένης οργάνωσης.

Ο Ηλίας Παναγιώταρος, υπόδικος στην υπόθεση της ΧΑ ως εγκληματικής οργάνωσης, πήρε την Πέμπτη τον λόγο και επιτέθηκε στον υπουργό Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για το θέμα της ανέγερσης τεμένους στον Βοτανικό. Είπε ότι θα κατασκευαστεί τζαμί στην Αθήνα την ίδια ώρα που η Τουρκία λέει πως θα κάνει μουσείο και τζαμί την Αγία Σοφία. 

«Θα ήθελα να πω μια ρήση ενός μεγάλου ανδρός του... Κωνσταντίνου Κολοκοτρώνη...» είπε ο Παναγιώταρος απευθυνόμενος προς τα υπουργικά έδρανα, αποδεικνύοντας μπροστά στις κάμερες ότι άλλο η εθνική συνείδηση και άλλο ο εθνικισμός. 

Την ώρα που ο Παναγιώταρος μιλούσε για τον Κωνσταντίνο Κολοκοτρώνη, οι συνάδελφοί του της Χρυσής Αυγής παρακολουθούσαν την ομιλία του χωρίς να εντυπωσιαστούν από το κραυγαλέο λάθος. 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από