«Προτεραιότητα είναι να επιτευχθεί το πρόγραμμα εξυγίανσης και το 2014. Δεν είναι επίκαιρο το θέμα του κουρέματος του χρέους. Σημαντικό είναι να μην χαλαρώσετε τις προσπάθειες που φέρνουν καρπούς» δήλωσε την Πέμπτη από την Αθήνα ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς και Υπηρεσιών της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ο κ. Μπαρνιέ σημείωσε ότι η τρόικα κάνει καλά τη δουλειά της, ενώ εξέφρασε την κατανόηση του για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες, νέοι και άνεργοι.

Ανέφερε δε ότι η αγωνία, η ανησυχία και ο θυμός, τυγχάνουν εκμετάλλευσης από διάφορες δημαγωγικές οργανώσεις και πολιτικά κόμματα.

Σχετικά με το θέμα των καταθέσεων σημείωσε ότι σε όλη την ΕΕ υπό οποιεσδήποτε συνθήκες οι καταθέσεις έως 100.000 ευρώ τυγχάνουν εγγυήσεων.

Παράλληλα, εστίασε στην ανάγκη Τραπεζικής Εξυγίανσης επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να πληρώνουν οι φορολογούμενοι τις διασώσεις των τραπεζών, αλλά θα πρέπει οι ίδιες οι τράπεζες να καλύπτουν αυτό το κόστος.

Σημειώνεται ότι οι τελικές αποφάσεις για το «καυτό» θέμα της τραπεζικής ένωσης θα ληφθούν εντός της Ελληνικής Προεδρίας.

Ο ίδιος σημείωσε ότι αυτό που χρειάζεται η Ευρώπη είναι λιγότερη ρύθμιση και περισσότερη πολιτική. Μια πολιτική, όπως είπε, που θα βοηθήσει την ευρωπαϊκή αγορά, τη βιομηχανία και την παραγωγή.

Οπως είπε χαρακτηριστικά «τα κράτη – μέλη δεν προσπάθησαν να κάνουν έναν κανονισμό που υπάρχει και στις πολυκατοικίες, κάτι που προσπαθούμε να κάνουμε τώρα».