Παρά το αήττητο σερί του και το γεγονός ότι αν νικήσει την Γαλατάσαραϊ την Πέμπτη (21.00, Νοvasports 3) στο ΣΕΦ θα πετύχει το απόλυτο ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου, ο Ολυμπιακός συνεχίζει να σχεδιάζει για το μέλλον και για αυτό είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του Βασίλη Καββαδά.

Ο τεχνικός των Πρωταθλητών Ευρώπης, Γιώργος Μπαρτζώκας (που ήταν ακόμα προπονητής στον Πανιώνιο όταν για πρώτη φορά η πειραϊκή ομάδα προσπάθησε να αποκτήσει τον παίκτη πριν δύο καλοκαίρια) γνωρίζει από πρώτο χέρι τον διεθνή σεντερ και εξηγεί τον λόγο που έκανε την εισήγησή του στη διοίκηση για αυτή την προσθήκη.
«Το σκεπτικό είναι ότι βασίζουμε πάρα πολύ την ομάδα μας στο πως λειτουργούμε στην προπόνηση. Όταν παίζει καλά ο Πρίντεζης ή ο Πέτγουεϊ να ξέρετε σημαντικό ρόλο ότι έχει παίξει ο Αγραβάνης. Για τον Περπέρογλου ο Παπαπέτρου και σαφώς και το αντίστροφο καθώς και οι νέοι παίρνουν πολλά από τους πιο έμπειρους.
Δεν είναι, λοιπόν ότι τραυματίστηκε ο Σϊμονς μόνο, αλλά ότι δεν έχουμε παίκτες από την στιγμή που έξω είναι και ο Μαυροειδής. Στη θέση «5» έχουμε διπλό κενό στην προπόνηση και γι’ αυτό εισηγήθηκα στη διοίκηση και προχωράει την περίπτωση του Καββαδά.
Είναι Έλληνας παίκτης και ταλαντούχος. Δεν έχει σχέση με τον Σίμονς, έχει περισσότερο σχέση με τον Μαυροειδή, αφού χρειαζόμαστε έναν Έλληνα παίκτη στη θέση του σέντερ» τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού που ετοιμάζει την ομάδα του εν’ όψει του αγώνα με τη Γαλατάσαραϊ, γνωρίζοντας ότι την Πέμπτη το βράδυ στο ΣΕΦ θα παρουσιαστεί μια αρκετά διαφορετική ομάδα σε σχέση με αυτή του πρώτου γύρου. Καθώς στη θέση του γίγαντα Τζαουάι που είχε προβλήματα υγείας, αποκτήθηκε ο εξίσου θηριώδης Ποπς Μενσά Μπονσού. Επίσης αντί του Μαρκοισβίλι που υπέστη ρήξη αχίλλειου, αποκτήθηκε ο Μαλίκ Χέρστον, γνωστός από τη θητεία του σε Σιένα και Μιλάνο.
«Είναι πολύ καλός παίκτης και θα την ενισχύσει πολύ. Στον πρώτο γύρο χρειάστηκε πολύ καλή εμφάνιση από μέρους μας για τη νίκη και το ίδιο πρέπει να κάνουμε και τώρα» τόνισε ο Έλληνας τεχνικός που θα έχει στη διάθεσή του και τον Εϊσι Λο, που έχει ξεπεράσει το πρόβλημα στη μέση.
Παρά τις 16 συνεχόμενες νίκες πάντως ο Γιώργος Μπαρτζώκας επιμένει:«Ευχαριστημένος δεν μπορεί να είναι ποτέ κανείς. Εμείς είμαστε σε μία διαδικασία βελτίωσης της ομάδας και μέσα από αυτήν κάθε μέρα συμβαίνουν πολλά πράγματα με τελευταίο παράδειγμα τον τραυματισμό του Σλούκα. Αν συνυπολογίσουμε και τον Σίμονς και η ομάδα να έχει 16 συνεχόμενες νίκες, τότε εμένα προσωπικά με αφήνειπολύ ευχαριστημένο αυτό. Σε γενικές γραμμές είμαστε σε πολύ υψηλό επίπεδο».

Όσο για τον χαρακτήρα που δείχνει η ομάδα ιδιαίτερα όταν τα παιχνίδια γίνονται δύσκολα ο κόουτς των Πρωταθλητών Ευρώπης επεσήμανε: «Το τι παρουσιάζει η ομάδα είναι αποτέλεσμα κάποιας συγκεκριμένης δουλειάς. Όταν παίζει καλά η ομάδα στο τέταρτο δεκάλεπτο αν βρισκόμαστε πίσω στο σκορ είναι αποτέλεσμα και της συνολικής δουλειάς για να φτάσουμε στη νίκη. Είναι και η διαχείριση και διάφορα άλλα στοιχεία. Δεν έχει να κάνει μόνο με τον τσαμπουκά και την ψυχή. Η ομάδα δουλεύει καλά και τελικά μπορεί για 40 λεπτά να παίζει σε υψηλό επίπεδο και έχει τον ρόλο του ο κάθε ένας που δουλεύει στο σύλλογο, από τον γυμναστή μέχρι τους πιο έμπειρους παίκτες».

Πριν το τζάμπολ με τη Γαλατάσαραϊ, θα βραβευτεί ο Βασίλης Σπανούλης. αφού θα του γίνει η απονομή του τιμητικού βραβείου Αθλητισμού από τα Διεθνή Βραβεία Τζουζέπε Σάκα με έδρα εκδηλώσεων το Βατικανό. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού θα παραλάβει το βραβείο του από τον Έλληνα σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή