«Το Δηλητήριο», το συναρπαστικό ψυχολογικό θρίλερ του Ροντόλφ Σιρέρα, θα έχει και συνέχεια στη σκηνή, καθώς οι παραστάσεις του, στο Θέατρο Αλκμήνη (κάθε Σάββατο και Κυριακή, στις 19:00) παρατείνονται λόγω προσέλευσης, μέχρι τις 2 Μαρτίου.

Γραμμένο το 1978, «Το Δηλητήριο», μεταφράστηκε σε 12 γλώσσες και έκτοτε παίζεται συνεχώς επί 35 χρόνια σε όλο τον πλανήτη (Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία, Βενεζουέλα, Ισπανία, Βέλγιο, Πολωνία, Χιλή, Αργεντινή, Ουρουγουάη, Πορτογαλία κ.α.). Αυτή τη στιγμή παίζεται ξανά στη Μαδρίτη, σε νέα σκηνοθεσία.

Το έργο αναδεικνύει, αφενός την μαγεία της θεατρικής τέχνης, αφετέρου την ταπεινότητα αλλά και το μεγαλείο του ηθοποιού και προβληματίζεται ακριβώς πάνω στη «φύση» του ηθοποιού: οφείλει ο ηθοποιός να ταυτίζεται με το πρόσωπο που υποδύεται ή αρκεί να αναπτύσσει μια ερμηνευτική τεχνική ικανή να μεταδώσει στο κοινό όσα βιώνει το πρόσωπο που υποδύεται;

Ο συγγραφέας παίζει με τις θεατρικές και κοινωνικές συμβάσεις δημιουργώντας ένα έργο που ισορροπεί ανάμεσα στο είναι και το φαίνεσθαι, στη ζωή και τον θάνατο, στην πραγματικότητα και τη φαντασία.

Η μετάφραση και η σκηνοθεσία είναι του Δημήτρη Πετρόπουλου, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Γιώργου Πάτσα και η φωτογραφία του Παναγιώτη Κυριακού.

Παίζουν ο Διονύσης Σάββας, στο ρόλο του Ηθοποιού και ο Παναγιώτης Θεοδώρου (τα Σάββατα), εναλλάξ με τον σκηνοθέτη Δημήτρη Πετρόπουλο (τις Κυριακές), στο ρόλο του Μαρκήσιου.

Η γενική είσοδος είναι 10€ και το εισιτήριο των ανέργων -με κάρτα ΟΑΕΔ- τιμάται 5€.