Την αναψηλάφηση της δίκης του ζήτησε ο ηγέτης της κεντροδεξιάς της Ιταλίας και πρώην Πρωθυπουργός της χώρας Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Ρώμη. Ακόμη, ζήτησε να αναβληθεί η ψηφοφορία στο ιταλικό κοινοβούλιο για το ζήτημα της αποπομπής του από τη γερουσία.

Ο Μπερλουσκόνι έκανε εξάλλου σαφή την πρόθεσή του να ηγηθεί της Φόρτσα Ιτάλια στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Ο μεγιστάνας του Τύπου είπε πως θέλει να «βγει καθαρός από την υπόθεση της αγοραπωλησίας τηλεοπτικών δικαιωμάτων» παρά το ότι έχει καταδικασθεί αμετάκλητα από το ιταλικό ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο.

«Πρόκειται να ζητήσουμε αναψηλάφηση της δίκης, διότι έχουμε επτά νέες μαρτυρίες που δείχνουν ότι ουδέποτε ασχολήθηκα με την αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων για την οποία με κατηγορούν», είπε ο Μπερλουσκόνι.

Αναφερόμενος στην ψηφοφορία που έχει ορισθεί για την Τετάρτη, για την αποπομπή του από την γερουσία, ο ίδιος είπε ότι έχει απευθύνει επιστολή προς τους κεντροαριστερούς γερουσιαστές καθώς και εκείνους του Κινήματος Πέντε Αστέρων, ζητώντας τους «να ψηφίσουν υπακούοντας αποκλειστικά και μόνο στην συνείδησή τους και να μην κάνουν επιλογές για τις οποίες στο μέλλον ίσως μετανιώσουν».

«Από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα, περνώ τις δυσκολότερες ημέρες της ζωής μου», τόνισε ο Μπερλουσκόνι, προσθέτοντας ότι «θεωρεί πως αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση σε ό,τι αφορά την εντιμότητα» καθώς είναι «ένας από τους ιταλούς πολίτες που καταβάλλουν τους υψηλότερους φόρους στο κράτος».

Ο Μπερλουσκόνι υποστήριξε ότι το κόμμα του – που πρόσφατα ονομάστηκε εκ νέου Φόρτσα Ιτάλια – συγκεντρώνει το 21% της πρόθεσης ψήφου, η Νέα Κεντροδεξιά του Αντζελίνο Αλφάνο 3,9% και η συντηρητική παράταξη, στο σύνολό της, προηγείται της κεντροαριστεράς κατά δυο ποσοστιαίες μονάδες.

Ο ιταλός επιχειρηματίας και πολιτικός απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι «δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να εγκαταλείψει την Ιταλία, όπου βρίσκεται η οικογένειά του, (βρίσκονται) οι φίλοι του και οι επιχειρήσεις του» και πως «θα κάνει ό,τι μπορεί για να επιτύχει την αναψηλάφηση της δίκης για την υπόθεση τηλεοπτικών δικαιωμάτων – σε ιταλικό δικαστήριο – και την ακύρωση τυχόν αποπομπής του από την γερουσία από μέρους του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Αναφερόμενος στην ιταλική δικαιοσύνη ο Μπερλουσκόνι επανέλαβε για πολλοστή φορά ότι «μεγάλο μέρος της είναι στα χέρια της Αριστεράς, και τα μέλη τις δεν λογοδοτούν σχεδόν ποτέ για τα λάθη τους».