Συγκεκριμένους ρόλους στη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης αποδίδουν τα κατηγορητήρια στους τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής – Στάθη Μπούκουρα, Γιώργο Γερμενή και Παναγιώτη Ηλιόπουλο – οι οποίοι κλήθηκαν σε απολογία από τις εφέτες- ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου και πήραν προθεσμία για το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013.

Ανάλογα με τη θέση που προκύπτει με βάση τα στοιχεία και τις μαρτυρικές καταθέσεις ότι είχαν στην οργάνωση καλούνται να δώσουν και εξηγήσεις.

Στον Παν/ Ηλιόπουλο, κατά πληροφορίες, αποδίδουν σημαίνοντα ρόλο ιδεολογικής εκπαίδευσης και κατήχησης νέων μελών της οργάνωσης καθώς των νεοσύλλεκτων μελών των «ταγμάτων εφόδου».

Παράλληλα, όπως προκύπτει από το ίδιο κατηγορητήριο ο βουλευτής είχε την ευθύνη για τις κινητοποιήσεις προκειμένου να παρέμβουν στις προαποφασισμένες δράσεις της οργάνωσης, ενώ συμμετείχε και ως επικεφαλής, με ρόλο επιθεωρητή, και σε ομάδες ελέγχου, επιφορτισμένες με τον έλεγχο νομιμότητας, ενώ ήταν και επικεφαλής των πυρήνων στο νομό Μαγνησίας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο Στάθη Mπούκουρα φέρεται ότι «ανατέθηκε αρχικά η συμμετοχή σε επιθέσεις σε βάρος μεταναστών στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονα Αττικής και στη συνέχεια, σου ανατέθηκε ο ρόλος της στρατολόγησης νέων υποστηρικτών – μελών στην περιοχή της Κορινθίας και της ευρύτερης περιοχής όπου και δημιούργησες αντίστοιχους πυρήνες, επικεφαλής των οποίων ήσουν εσύ, δίνοντας τις εντολές ενώ μεριμνούσες και για την στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση των «ταγμάτων εφόδου» της περιοχής».