Η κόρη του δολοφονηθέντος αμερικανού Προέδρου Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι δήλωσε την Κυριακή ότι «το πνεύμα του ζει, ακόμα και αν η ζωή του κόπηκε απότομα».

Η Κάρολαϊν Κενεντι, κόρη του Τζον Κένεντι και της Τζάκι Κένεντι Ωνάση, είναι πλέον – εδώ και λίγες ημέρες – η νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ιαπωνία.

Σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στην γιαπωνέζικη εφημερίδα Yomiuri ανέφερε ότι «πολλοί άνθρωποι τής είπαν αυτές τις ημέρες που συμπληρώνονται 50 χρόνια από τη δολοφονία του πατέρα της στο Ντάλας, ότι ήταν εμπνευσμένοι από αυτόν και τις ιδέες του. Αυτή είναι μια υπενθύμιση προς όλους μας ότι έχουμε καθήκον να εργαστούμε μαζί για ένα καλύτερο κόσμο» λέει η Κάρολαϊν.

Στην ίδια συνέντευξη σημείωσε ότι «μία από τις κληρονομιές του Κένεντι περιλαμβάνει το Ειρηνευτικό Σώμα και τον Οργανισμό των ΗΠΑ για τη Διεθνή Ανάπτυξη, το οποίο αυτές τις ημέρες παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια στις Φιλιππίνες μετά τον τυφώνα που έπληξε τη χώρα και προκάλεσε τόσες καταστροφές».

Ανέφερε επίσης ότι ο πατέρας της «ενέπνευσε τη γενιά του για να υπηρετήσουν την πατρίδα τους και να εργαστούν για τη δικαιοσύνη και την ειρήνη. Είχε αξίες και ιδανικά», προσθέτοντας ότι «πολλοί νέοι σήμερα αισθάνονται ότι η πολιτική τους είναι τελείως αδιάφορη»