Μια ημέρα μετά τη δήλωση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε Σαββατιάτικη εκδήλωση του κόμματός του, ότι «δεν θα ζητήσει ο ίδιος απονομή χάριτος, αλλά είναι κάτι το οποίο μπορεί να πράξει, με δική του πρωτοβουλία, ο Πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο», η Προεδρία έβαλε οριστικό τέλος στις ελπίδες του.

Πηγές της ιταλικής Προεδρίας της Δημοκρατίας έκαναν γνωστό, αργά την Κυριακή, ότι «δεν υφίστανται οι προϋποθέσεις για τυχόν παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, βάσει του Συντάγματος και των νόμων», σχετικά με το ενδεχόμενο απονομής χάριτος στον κεντροδεξιό πρώην πρωθυπουργό.

Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι «ο Πρόεδρος επιθυμεί να μην οργανωθούν διαμαρτυρίες που να ξεπεράσουν τα όρια της νομιμότητας και του σεβασμού των δημοκρατικών θεσμών».

Η αναφορά, προφανώς, είναι στην ανακοίνωση του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, που επανίδρυσε ο Καβαλιέρε, ότι στις 27 του μηνός θα οργανώσει διαδήλωση συμπαράστασης στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Πρόκειται για την ίδια ημέρα (Τετάρτη) κατά την οποία η Γερουσία της Ρώμης θα κληθεί να ψηφίσει την αποπομπή Μπερλουσκόνι από το ιταλικό κοινοβούλιο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από