Να χαμηλώσει τους τόνους σχετικά με το θέμα Τατσόπουλου επιχείρησε χθες η Κουμουνδούρου, αφού παρά τις συστάσεις που έγιναν στον βουλευτή να σταματήσει τις «παραστάσεις» ήταν εμφανές πως πρώτος στόχος ήταν να «φύγει το θέμα από την επικαιρότητα».

Ετσι, κι ενώ ο βουλευτής εξαπέλυσε νέο κατηγορώ κατά του προέδρου του ΔΣ της «Αυγής» Βασ. Μουλόπουλου σημειώνοντας ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε καμία αναφορά με στόχο να μην τροφοδοτηθεί και άλλο η συζήτηση. Το θέμα Τατσόπουλου συζητήθηκε χθες στο Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος και, αφού έγιναν συστάσεις για περιορισμό των δημόσιων τοποθετήσεών του και εναρμόνιση με τη γραμμή, διαμηνύθηκε ότι «το θέμα θεωρείται λήξαν». Παρά την αλλαγή τακτικής πάντως, το κλίμα για τον βουλευτή εξακολουθεί να είναι βαρύ, ενώ, όπως λένε πηγές της Κουμουνδούρου, κορυφαία στελέχη τον περιμένουν στη γωνία.

Ο ίδιος ο Πέτρος Τατσόπουλος διεμύνησε πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ παρ’ ότι, όπως υπογράμμισε, νιώθει πως κάποιοι θέλουν να τον οδηγήσουν στην έξοδο. Μιλώντας στον Βήμα fm, επέστρεψε τα βέλη που εξαπολύουν εναντίον του στελέχη της Κουμουνδούρου, θέτοντας επί της ουσίας ζήτημα δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα από τα πιο δημοκρατικά κόμματα σε επίπεδο ανοχής των διαφορετικών απόψεων» ανέφερε. «Απλώς αναπτύσσονται νοσηρά φαινόμενα, τα οποία, γνώμη μου είναι, πρέπει να αντιμετωπιστούν εν τη γενέσει τους. Δηλαδή πρέπει να αντιμετωπιστούν πριν θεριεύσουν και κυρίως πριν γίνουν η κυρίαρχη άποψη». Είπε ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται σε μια επικίνδυνη λογική, «να λέει πως όποιος δεν είναι μαζί μας είναι οπωσδήποτε εναντίον μας. Και όχι μόνο ιδεολογικά, αλλά είναι και σε εντεταλμένη υπηρεσία. Γράφει εναντίον μας γιατί έχει πληρωθεί για να το κάνει αυτό, κι όχι γιατί δεν μας γουστάρει».

Ο βουλευτής επιχείρησε να διαχωρίσει την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλέξη Τσίπρα. «Εάν πίστευα ότι ο Τσίπρας ήταν αυτής της (αυταρχικής) λογικής, θα ήταν οξύμωρο να είμαι ακόμη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρχαν κάποιοι που συμβούλευαν τον Αλέξη Τσίπρα ότι πρέπει να παίξει το αυταρχικό χαρτί. Δεν πιστεύω, όμως, ότι το έχει δεχθεί αυτό. Και ζωντανή απόδειξη αυτής της άποψης ή εικασίας είναι ότι παραμένω στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλ. Τσίπρας και πολλοί συνάδελφοί μου βουλευτές στην Κοινοβουλευτική Ομάδα καταδίκασαν απερίφραστα τις συκοφαντίες εναντίον μου».

Πάντως χτες, με εξαίρεση τον Γιάννη Μηλιό, δεν υπήρξαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον Π. Τατσόπουλο. Μάλιστα ο Χρ. Καραγιαννίδης έθεσε ζήτημα κριτηρίων επιλογής των βουλευτών, ζητώντας επί της ουσίας να έχουν προβάδισμα όσοι έχουν κομματικές, κινηματικές και αγωνιστικές περγαμηνές έναντι όσων έχουν αναγνωρισιμότητα μέσω των μίντια!