Πριν από 50 χρόνια, το πρωί της 22ας Νοεμβρίου 1963 η νοσοκόμα Φίλις Χολ είχε βάρδια στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Πάρκλαντ στο Ντάλας. Συνομιλώντας με δημοσιογράφο των λονδρέζικων «Τάιμς» σε ένα καφέ της Ντίλεϊ Πλάζα, η 78χρονη σήμερα γυναίκα περιέγραψε «το χάος» που επικράτησε εκείνη την ημέρα στον θάλαμο των Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του Κένεντι.

Μετά την είσοδο του αντιπροέδρου Λίντον Τζόνσον και του τραυματισμένου κυβερνήτη του Τέξας Τζον Κόναλι, η Χολ είδε ένα δεύτερο φορείο να πλησιάζει πάνω στο οποίο ήταν πεσμένη μία γυναίκα. «Κατάλαβα πως ήταν η Τζάκι Κένεντι και ο πρόεδρος. Ακουμπούσε πάνω στο κεφάλι και στους ώμους του και δεν ήθελε να δει ο κόσμος τη ζημιά, παρότι από μπροστά δεν φαινόταν τόσο άσχημα. Περπάτησα προς το φορείο και εκτίμησα πως (ο Κένεντι) ήταν ήδη νεκρός. Τα βλέφαρά του ήταν μισόκλειστα και οι κόρες των ματιών του ήταν διεσταλμένες και ακίνητες και είχε αρχίσει να παίρνει κυανή χροιά (…) και αυτό συμβαίνει όταν πεθαίνει κάποιος», ανέφερε η πρώην νοσοκόμα. «Χρησιμοποιήσαμε όλα τα διαθέσιμα μέσα περισσότερες από μία φορές, καθώς προσπαθούσαμε να βρούμε μια σπίθα ζωής».

Αρχικά οι γιατροί δεν είχαν αντιληφθεί το μέγεθος της ζημιάς, το οποίο αποκαλύφθηκε μόνο όταν ένας από αυτούς σήκωσε τα μαλλιά του Κένεντι. Βάζοντας το χέρι της στο πίσω μέρος του κεφαλιού της, η Χολ προσδιόρισε στον βρετανό δημοσιογράφο πως «ολόκληρη αυτή η πλευρά του εγκεφάλου του, μαζί με το κρανίο, είχε εξαφανιστεί… Εχετε δει τις φωτογραφίες με τα υπολείμματα του εγκεφαλικού ιστού στο ταγέρ της (Τζάκι Κένεντι), μεγάλο τμήμα αυτού είχε μείνει στη λιμουζίνα και κάποιο άλλο είχε πεταχτεί εκτός του αυτοκινήτου, οπότε δεν είχαμε τίποτα με το οποίο θα μπορούσαμε να δουλέψουμε εκείνη τη στιγμή. Δεν υπήρχε αρκετός εγκεφαλικός ιστός…».