Οι αναλύσεις δειγμάτων γενετικού υλικού επιβεβαίωσαν την εκδοχή του ενός και μοναδικού δράστη για τους πυροβολισμούς τη Δευτέρα στο Παρίσι στα γραφεία της εφημερίδας Libération και στην επιχειρηματική συνοικία Λα Ντεφάνς, δήλωσε την Τετάρτη ο εισαγγελέας της Ναντέρ Ρομπέρ Ζελί.

Επίσης, το πρόσωπο αυτό πρέπει να είναι επίσης ο δράστης της ομηρείας ενός οδηγού αυτοκινήτου την ίδια ημέρα προς την λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, διευκρίνισε ο εισαγγελέας.

«Τα δείγματα DNA από τους κάλυκες που βρέθηκαν στην Libération και στη Société Générale (στη συνοικία Λα Ντεφάνς) όπως και στην πόρτα του αυτοκινήτου του ομήρου δείχνουν ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο. Η υπόθεση ενός και μοναδικού δράστη συνεπώς επιβεβαιώνεται». δήλωσε.

Τις δύο έρευνες που διενεργούν από κοινού οι εισαγγελίες του Παρισιού και της Ναντέρ (δυτικά της γαλλικής πρωτεύουσας, στην οποία υπάγεται η συνοικία Λα Ντεφάνς) θα αναλάβει συνεπώς ο εισαγγελέας του Παρισιού, ο οποίος «έχει επιληφθεί των πιο σοβαρών γεγονότων που σημειώθηκαν στην έδρα της Libération», δήλωσε ο Ζελί.

Η Αστυνομία συνεχίζει να αναζητεί τον δράστη, υπολογίζοντας να τον βρει με τη δημοσιοποίηση χθες μιας νέας φωτογραφίας αλλά επίσης από τις αναλύσεις DNA και τις εκατοντάδες απαντήσεις που έλαβε μετά την έκκλησή της χθες για καταθέσεις μαρτυριών.

Το εγκληματικό τμήμα της δικαστικής αστυνομίας είχε ήδη λάβει χθες βράδυ 692 κλήσεις από τις οποίες άντλησε 273 πληροφορίες τις οποίες αξιολογεί, σύμφωνα με την παρισινή αστυνομία. Τρία άτομα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, οδηγήθηκαν σε αστυνομικά τμήματα για πρόσθετα στοιχεία εξακρίβωσης. Ωστόσο κανένας από τους ελέγχους αυτούς δεν οδήγησε σε προφυλακίσεις.

Ο ύποπτος, ηλικίας 35 έως 45 ετών, πιθανόν Ευρωπαίος, μπορεί να είναι ο ίδιος δράστης της επίθεσης την Παρασκευή στην έδρα του τηλεοπτικού σταθμού BFMTV.