Σοκαρισμένη ξύπνησε την Τρίτη η γαλλική πρωτεύουσα μετά τους πυροβολισμούς αρχικά στα γραφεία της Libération στο κέντρο της πόλης και, έπειτα, στη Société Générale, στην περιοχή Λα Ντεφάνς. Το ανθρωποκυνηγητό για τη συλληψη του δράστη συνεχίζεται. Θεωρείται ότι εθεάθη τελευταία φορά σε σταθμό του Μετρό, ενώ η φύλαξη σε εφημερίδες και κανάλια είναι ενισχυμένη.

Η Εισαγγελία του Παρισιού θεωρεί πως οι δύο επιθέσεις, και εκείνη προ ημερών στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV, συνδέονται και έχει δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες του δράστη, ζητώντας πληροφορίες για την ταυτότητά του.

Στην επίθεση στη Libération τραυματίστηκε σοβαρά στο στήθος ένας 23χρονος βοηθός φωτογράφου. Ο νεαρός παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, παλεύοντας για τη ζωή του.

Με βάση το υλικό από κάμερες ασφαλείας και το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του δικτύου BFMTV, οι Αρχές εκτιμούν ότι πίσω από τις επιθέσεις βρίσκεται το ίδιο πρόσωπο που δρα μεμονωμένα. Ωστόσο, η ταυτότητα και τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα. Φωτογραφίες του ενόπλου δόθηκαν στη δημοσιότητα με την αστυνομία να καλεί τους πολίτες να βοηθήσουν στην αναγνώρισή του.

Μετά τους πυροβολισμούς στη Libération, ο άνδρας πήγε στη Λα Ντεφάνς (την χρηματοπιστωτική «καρδιά» της γαλλικής πρωτεύουσας) και άνοιξε πυρ στα γραφεία της Société Générale – δεν τραυματίστηκε κανείς. Τελευταία επιβεβαιώμενη θέαση του άνδρα θεωρείται η εξαφάνισή του κοντά στον σταθμό του μετρό «George V», όπου βρέθηκε αφού ανάγκασε οδηγό αυτοκινήτου να τον μεταφέρει στη λεωφόρο των Ηλύσιων Πεδίων.

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης είπε στον άνδρα που απήγαγε πως ήταν οπλισμένος με χειροβομβίδες.