Η Αστυνομία της Γαλλίας διέψευσε, το μεσημέρι της Τρίτης, δημοσίευμα της εφημερίδας Le Parisien σύμφωνα με το οποίο συνελήφθη ο δράστης των ένοπλων χτυπημάτων στην εφημερίδα Libération, στην τράπεζα Société Générale και στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV στο Παρίσι.

Το πρωί της Δευτέρας ο ένοπλος τραυμάτισε σοβαρά έναν 23χρονο βοηθό φωτογράφου της Libération και, λίγο αργότερα, πυροβόλησε τουλάχιστον τρεις φορές έξω από τη Société Générale στην επιχειρηματική περιοχή Λα Ντεφάνς, 10 χιλιόμετρα δυτικά του κέντρου του Παρισιού.

Οι γαλλικές Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του ενόπλου, καλώντας τους πολίτες να βοηθήσουν στην αναγνώρισή του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για έναν γκριζομάλλη άντρα 35 – 45 ετών με ύψος 1,70 εκ. ώς 1,80 εκ. Με βάση τις τελευταίες εικόνες από τις κάμερες παρακολούθησης, έχει γένια δύο έως τριών ημερών και φορά γυαλιά.

Η ταυτότητα και τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα.

Τελευταία επιβεβαιώμενη θέαση του δράστη έγινε κοντά στον σταθμό του Μετρό «George V», όπου βρέθηκε αφού ανάγκασε οδηγό αυτοκινήτου να τον μεταφέρει στη λεωφόρο των Ηλύσιων Πεδίων.

Ο οδηγός δήλωσε στην Αστυνομία ότι ο άνδρας τού είπε πως «είναι έτοιμος για όλα και ότι έχει χειροβομβίδα στο σακίδιό του».

Την περασμένη Παρασκευή, ένας ένοπλος – πιθανότατα ο ίδιος άνδρας – είχε εισβάλει στα γραφεία του ενημερωτικού τηλεοπτικού δικτύου BFMTV στο Παρίσι και είχε απειλήσει το προσωπικό του, χωρίς να υπάρξουν θύματα.