Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν ο μεγάλος νικητής στον πόλεμο των άστρων! Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης πέτυχε χατ-τρικ στη Στοκχόλμη, νίκησε τον μεγάλο του αντίπαλο, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς -ο οποίος σημείωσε δύο γκολ- και οδήγησε την Πορτογαλία στην τελική φάση του Μουντιάλ 2014, στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Η Πορτογαλία νίκησε για δεύτερη φορά τη Σουηδία αυτή τη φορά με 3-2 (στο πρώτο ματς είχε επικρατήσει 1-0, πάλι με γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο) και πήρε την σπουδαία πρόκριση.

Ολα συνέβησαν σε ένα εκπληκτικό β’ μέρος. Στο 49′ η Πορτογαλία έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Λάρσον και στο επόμενο λεπτό ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκόραρε. Από μπαλιά του Μουτίνιο ο πορτογάλος άσος έκανε το 1-0.

Στο 68′ ήταν η ώρα του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος σκόραρε με κεφαλιά για το 1-1. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ιμπραΐμοβιτς «χτύπησε» και πάλι. Με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1, δίνοντας ελπίδες για πρόκριση στη Σουηδία.

Ομως, ο Ρονάλντο ήθελε να βάλει τη δική του υπογραφή στο ματς. Πάλι από μπαλιά του Μουτίνιο ισοφάρισε στο 77′ και σκόραρε στο 79′ για να δώσει τη νίκη και παράλληλα την πρόκριση στην Πορτογαλία.

Προκρίθηκαν Γαλλία και Κροατία

Η Γαλλία κατάφερε να ανατρέψει το 2-0 με το οποίο είχε ηττηθεί στο Κίεβο, νίκησε 3-0 την Ουκρανία και πήρε την πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ.

Στο 22′ ο Σακό πέτυχε το 1-0, ο Μπενζεμά από θέση οφσάιντ σημείωσε το 2-0 στο 34′, ενώ η Ουκρανία έμεινε με δέκα παίκτες στο 47′ καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Καχτσερίντι. Τελικά η Γαλλία πήρε την πρόκριση με αυτογκόλ που πέτυχε ο Γκούσεφ στο 72′.

Στην τελική φάση του Μουντιάλ προκρίθηκε επίσης και η Κροατία, η οποία νίκησε εύκολα 2-0 την Ισλανδία (το πρώτο ματς είχε τελειώσει 0-0). Ο Μάντζουκιτς άνοιξε το σκορ στο 27′, αλλά αποβλήθηκε στο 38′ με απ’ ευθείας κόκκινη. Τελικά,ο Σρνα στο 47′ πέτυχε το τελικό 2-0.

Τα αποτελέσματα στα σημαντικότερα φιλικά την Τρίτη: Νότια Αφρική-Ισπανία 1-0, Αγγλία-Γερμανία 0-1, Ολλανδία-Κολομβία 0-0, Αυστρία-Ηνωμένες Πολιτείες 0-1, Αυστραλία-Κόστα Ρίκα 1-0.