Η Εθνική Ελλάδας είναι στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου! Η ομάδα του Σάντος άντεξε στο Βουκουρέστι, πήρε το 1-1 και σε συνδυασμό με τη νίκη (3-1) της επί των Ρουμάνων στο πρώτο παιχνίδι στο Νέα Φάληρο, σφράγισε το εισιτήριο της πρόκρισης για τη διοργάνωση που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Βραζιλίας το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η πρόκριση θεωρείται απόλυτα δίκαιη. Η εθνική ποδοσφαίρου έχει ταυτότητα και εδώ και χρόνια περνά στις τελικές φάσεις όλων των μεγάλων διοργανώσεων. Μετρά τρεις συνεχείς παρουσίες σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (2004, 2008, 2012) και δύο σε παγκόσμια Κύπελλα (2010, 2014). Μόνο στο Μουντιάλ του 2006 στη Γερμανία η εθνική μας ομάδα δεν προκρίθηκε.

Η Ελλάδα στο Βουκουρέστι ήταν ανώτερη από τη Ρουμανία. Οι γηπεδούχοι είχαν τη θερμή συμπαράσταση περίπου 55.000 οπαδών, αλλά ο κόσμος δεν παίζει μπάλα. Ετσι, μόλις στο 22′ ο Μήτρογλου πέτυχε το γκολ για το 0-1, όλα κρίθηκαν. Απλά, η κατάσταση έγινε δυσκολότερη στο δεύτερο ημίχρονο, με το απίστευτο αυτογκόλ του Τοροσίδη, αλλά και τους τραυματισμούς των Τοροσίδη, Σιόβα (ρήξη έσω πλαγίου) που ανάγκασαν τον Σάντος να αλλάξει τη μισή αμυντική του γραμμή. Ωστόσο, η μπόρα πέρασε και συνολικά και στα δύο παιχνίδι η εθνική Ελλάδας ήταν ανώτερη από τη Ρουμανία και δίκαια μπορεί να σκέφτεται το ταξίδι στη Βραζιλία.Μια σημαντική επιτυχία για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στο 16′ ο Χολέμπας έπιασε ένα δυνατό σουτ και ο Ταταρουσάνου με εκτίναξη στην αριστερή του γωνία απέκρουσε.

Το 0-1 ήρθε στο 22′: καταπληκτική πάσα του Καραγκούνη, έξοχο κοντρόλ ο Μήτρογλου, πλασέ και γκολ. Το 23ο φετινό γκολ για τον Μήτρογλου.

Η Ρουμανία ισοφάρισε (1-1) με απίθανο αυτογκόλ. Στο 55′ ο Χολέμπας θέλησε να διώξει, έγινε κόντρα στον Τοροσίδη και ο δεξιός μπακ χρειώθηκε με ένα εντυπωσιακό αυτογκόλ.

Στο 62′ καλή στιγμή για τους Ρουμάνους σε σουτ του Τανάσε και απόκρουση του Καρνέζη.

Διαιτητής: Μάζιτς(Σερβία).

Κίτρινες: Μήτρογλου, Χολέμπας, Τζιόλης.

Ρουμανία: Ταταρουσάνου, Μάτσελ, Ρατς (26′ Λατοβέτσκι), Κίρικες, Γκοϊάν, Χόμπαν, Τανάσε, Στάνκου, Τόρζε (56′ Νικουλάε), Μαρικά, Μαξίμ.

Ελλάδα: Καρνέζης, Τοροσίδης (72′ Βύντρα), Χολέμπας, Σιόβας (79′ Μανωλάς), Παπασταθόπουλος, Μανιάτης, Τζιόλης, Καραγκούνης (72′ Σάμαρης), Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Μήτρογλου.