H φήμη του Κώστα Μήτρογλου έφτασε και στις ΗΠΑ! Το διάσημο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ESPN φιλοξενεί στην ιστοσελίδα του μεγάλο αφιέρωμα στον διεθνή φορ του Ολυμπιακού.

«Ο χαρισματικός σκόρερ Μήτρογλου μπορεί να είναι σταρ στο Παγκόσμιο Κύπελλο» είναι ο τίτλος και γίνεται αναφορά στα τέσσερα χατ τρικ που έχει σημειώσει την εφετινή σεζόν σε πρωτάθλημα (τρία), Τσάμπιονς Λιγκ (ένα).

Στο ρεπορτάζ, ο φορ του Ολυμπιακού χαρακτηρίζεται εκκεντρικός και γίνεται ειδική μνεία για τον τρόπο με τον οποίο πανηγυρίζει την επιτυχία των γκολ: «Η συμπεριφορά του εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου είναι απρόβλεπτη και οι πανηγυρισμοί του είναι άγριοι. Συνήθως μιμείται πως κρατάει όπλο και πυροβολεί για αυτό τον αποκαλούν Πιστολέρο».

Συνοδεύεται από βίντεο στο οποίο ο Μήτρογλου πανηγυρίζει και δέχεται κίτρινη κάρτα, ενώ υπάρχει και εξήγηση για τον τρόπο πανηγυρισμού του: «Στη Γερμανία οι πρώτοι σκόρερ βραβεύονται με ένα κανόνι και όχι με χρυσά παπούτσια».

Στο αφιέρωμα καταγράφεται η ποδοσφαιρική πορεία του Μήτρογλου: «Ο Ολυμπιακός τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2007 από την Γκλάντμπαχ μόνο 200.000 ευρώ. Στην Ελλάδα δυσκολεύτηκε πολύ, αλλά δεν ήταν ποτέ ντροπαλός. Κάποιοι τον αποκαλούσαν τολμηρό, κάποιοι είπαν ότι είχε υπερβολική αυτοπεποίθηση, αλλά ό,τι κι αν πίστευε ο καθένας, το μεγάλο σοκ για τον ίδιο ήταν ο ευρωπαϊκός αγώνας του Ολυμπιακού με την Ανόρθωση. Ο προπονητής Ερνέστο Βαλβέρδε είχε δώσει εντολή στον Γκαλέτι να εκτελέσει το πέναλτι που είχε κερδίσει ο Ολυμπιακός. Τελικά το εκτέλεσε άστοχα ο Μήτρογλου και ο Ολυμπιακός είχε αποκλειστεί από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Βαλβέρδε δεν τον συγχώρεσε ποτέ. Ο Μήτρογλου έπαιζε σπάνια και του δόθηκαν ευκαιρίες όταν έφυγε ο βάσκος τεχνικός. Όταν επέστρεψε ο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό δεν ήταν έκπληξη η παραχώρηση του Μήτρογλου με τη μορφή δανεσμού . Ήταν πάντως ό,τι καλύτερο μπορούσε να του συμβεί. Ο Μήτρογλου βρήκε τον εαυτό του στον Ατρόμητο με τον Γιώργο Δώνη να αποτελεί τον μέντορά του. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος είχε αρνηθεί να πουλήσει τον Μήτρογλου όταν δεν τον ήθελε ο Βαλβέρδε, τον δέχθηκε υπερήφανα πίσω το καλοκαίρι του 2012».

Ολη η Ευρώπη έχει στρέψει την προσοχή στον Μήτρογλου: «Αποδεικνύεται πως είναι πολυτάλαντος επιθετικός. Είναι δυνατός στον αέρα και έχει εξαιρετικό αριστερό πόδι, αν και σκοράρει και με το δεξί. Πλέον όλη η Ευρώπη έχει στρέψει το βλέμμα της πάνω του».

Οσον αφορά την εθνική Ελλάδας αναφέρονται τα εξής: «Ο πρώην προπονητής της Ελλάδας, Ότο Ρεχάγκελ τον αγνοούσε όσο εκείνος ήταν ασυνεπής. Ο Φερνάντο Σάντος τον κάλεσε για το Euro 2012, όμως ποτέ δεν είχε σοβαρές βλέψεις για την ενδεκάδα. Πλέον είναι πιο βασικός από όλους. Πέτυχε δύο γκολ απέναντι στη Ρουμανία και πλέον η Ελλάδα είναι 90 λεπτά μακριά από την δεύτερη παρουσία της σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Στις προηγούμενες διοργανώσεις οι Έλληνες υπέφεραν γιατί δεν σκόραραν και η εικόνα τους, παρά την κατάκτηση του Euro 2004, ήταν βαρετή. Νομίζω πάντως πως όλοι οι ουδέτεροι φίλαθλοι θα ήθελαν να τον δουν στη Βραζιλία. Με τον απρόβλεπτο και χαρισματικό Μήτρογλου ίσως η Ελλάδα γίνει ελκυστική και αυτό από μόνο του θα αποτελέσει μεγάλο επίτευγμα για τον παίκτη».