Πρόταση στη Βουλή για τη θέσπιση της απλής αναλογικής και της αφαίρεσης του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, θα καταθέσει την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή η ΔΗΜΑΡ, δήλωσε από την Καβάλα ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης, υπογραμμίζοντας ότι «το μπόνους των 50 εδρών δίνονταν σ’ ένα κόμμα με υψηλά ποσοστά για την ανάγκη ύπαρξης πολιτικής σταθερότητας. Πώς να μιλήσουμε για πολιτική σταθερότητα, όταν το πρώτο κόμμα έχει 19%».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επισήμανε ακόμα ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας το κόμμα του θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή μια ακόμη πρόταση για να μπει τέλος στη χρηματοδότηση των κομμάτων, «ώστε να παταχθεί η διαφθορά και να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες για όλους για να επέλθει έτσι εξυγίανση στο πολιτικό σύστημα, για το οποίο οι πολίτες δεν τρέφουν πια εμπιστοσύνη», είπε ο κ. Κουβέλης αποκαλύπτοντας ότι τον επόμενο μήνα θα πραγματοποιηθεί το 2ο τακτικό συνέδριο του κόμματός του.

Ο κ. Κουβέλης στη διάρκεια συνέντευξης τύπου αναφέρθηκε επίσης στο θέμα των επερχόμενων δημοτικών εκλογών, σημειώνοντας ότι «η ΔΗΜΑΡ για τις πολιτικές της επιλογές, τις πολιτικές της αποφάσεις έχει ένα κριτήριο: την άσκηση της πολιτικής για το συμφέρον της χώρας και της κοινωνίας. Μιας πολιτικής που είναι δυνατόν να οδηγήσει στη διέξοδο από τα αδιέξοδα στα οποία σήμερα βρίσκεται η Ελλάδα και η ελληνική κοινωνία».

Ο κ. Κουβέλης ρωτήθηκε και για το θέμα της ELFE (πρώην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων), την οποία επισκέφθηκε νωρίς το πρωί και υπογράμμισε ότι η ΔΗΜΑΡ προσπαθεί συστηματικά να βρει λύσεις.

Για τη λειτουργία της βιομηχανίας υπάρχουν τρία «αγκάθια», όπως σημείωσε: «1) Η εμπλοκή με τον βασικό μέτοχο (σ.σ. τον Λ. Λαυρεντιάδη και το γεγονός ότι η βιομηχανία συνδέεται με τον κύκλο εργασιών του ομίλου που ανήκει στον κύπριο επιχειρηματία). 2) Το υψηλό κόστος φυσικού αερίου. 3) Ο υψηλός Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε ότι «πάση θυσία πρέπει να κρατηθεί ανοιχτή η εταιρία, ώστε να μπει ένα τέλος στην ομηρία που βιώνουν οι εκατοντάδες εργαζόμενοι, μια και δεν υπάρχει αυτοτέλεια στο εργοστάσιο, αλλά ετεροκαθορισμός από τη συνολική εικόνα και λειτουργία του ομίλου».

Στη συνέντευξη τύπου μίλησε ακόμη για τη ρευστότητα που πρέπει να δοθεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καλώντας το τραπεζικό σύστημα ν’ ανοίξει τη στρόφιγγα της χρηματοδότησης, μιας και 550.000 επαγγελματίες έφτασαν στο σημείο να μην μπορούν να έχουν δικαίωμα στην ασφάλιση.

Τέλος, σε ότι αφορά τον φόρο ακινήτων, η ΔΗΜΑΡ, δια στόματος του προέδρου της, έχει ως θέση τη φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας και όχι τη θέσπιση ενός ενιαίου φόρου ακινήτων, που πλήττει τη μικρή ιδιοκτησία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από