Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το πέρασμα του εξασθενημένου τυφώνα Χαϊγιάν από την επαρχία Χαϊνάν της νότιας Κίνας.

Από τον Χαϊγιάν, ο οποίος εξασθένησε σε τροπική καταιγίδα, επλήγησαν περίπου 480.000 άνθρωποι στη νότια νησιωτική επαρχία Χαϊνάν στις Φιλιππίνες.

Συνολικά 39.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, ενώ η τροπική καταιγίδα κατέστρεψε δεκάδες κατοικίες και προκάλεσε ζημιές σε εκατοντάδες άλλες σε όλη τη Χαϊνάν, όπως ανακοίνωσε το Γραφείο Υποθέσεων των Πολιτών της επαρχίας.

Επτά μέλη του πληρώματος ενός φορτηγού πλοίου αγνοούνται στα ανοικτά της Χαϊνάν, η οποία βρίσκεται κοντά στο Βιετνάμ, μετέδωσε το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Επλήγησαν επίσης οι γειτονικές νότιες κινεζικές επαρχίες Γκουνγκσί και Γκουανγκντόνγκ.

Η καταιγίδα έπληξε σήμερα το πρωί την κομητεία Νινγκμίνγκ της Γκουανγκσί με ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα περίπου 120 χλμ/ώρα και έφεραν 291 χιλιοστά βροχής σε 24 ώρες στις περιοχές του Μπεϊχάι, του Φανγκτσένγκ και του Σανγκσί.

Νωρίτερα ο τυφώνας έπληξε το Βιετνάμ, όπου περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι εκκένωσαν προληπτικά τις περιοχές τους. Δεν υπήρξαν θύματα από την ίδια την καταιγίδα, ωστόσο 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τις προετοιμασίες για την αντιμετώπισή της, πολλοί πέφτοντας από σκεπές που προσπαθούσαν να ενισχύσουν.