Εντεκα μήνες μετά το δημοσίευμά της πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης ενδιαφέρεται να μπει στο αγγλικό ποδόσφαιρο, η βρετανική εφημερίδα Ιndependent αναφέρει πως ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού πιθανώς να εξετάσει το ενδεχόμενο αγοράς των μετοχών της Κρίσταλ Πάλας, εφόσον αυτή υποβιβαστεί.

«Πηγές κοντά στον Μαρινάκη αναφέρουν πως βλέπει την ευκαιρία να μπει στο αγγλικό ποδόσφαιρο, αναζητώντας μια νέα πρόκληση αφότου άλλαξε την τύχη του Ολυμπιακού, και η Πάλας είναι η ιδανική περίπτωση. Τον συμβουλεύει ο φίλος του και εκτελεστικός διευθυντής της Αρσεναλ, Ιβάν Γκαζίδης, ένας Νοτιοαφρικανός με ελληνική καταγωγή, και θα ήθελε μία συνεργασία μεταξύ του Ολυμπιακού και ενός συλλόγου της (δεύτερης τη τάξει κατηγορίας των αγγλικών πρωταθλημάτων) Τσάμπιονσιπ. Η UEFA απαγορεύει να έχει τον έλεγχο ομάδας της Πρέμιερ Λιγκ αν δεν χάσει τον έλεγχο του Ολυμπιακού», αναφέρει το δημοσίευμα, που κάνει λόγο και για τη συμφωνία του συλλόγου με τη UNICEF.

Ο Independent αποκαλύπτει επίσης ότι ο 45χρονος εφοπλιστής έχει απορρίψει προσφορές να αγοράσει τους Ρέιντζερς της Γλασκώβης και ένα μερίδιο στη Μίλαν. Επίσης τονίζεται πως το όνομα του Μαρινάκη είχε συνδεθεί και με τη Γουέστ Χαμ.

Η εφημερίδα σημειώνει επίσης ότι ο Μαρινάκης έχει ένα σπίτι στο Χάμστιντ και είναι οπαδός της Λίβερπουλ – δώρισε μάλιστα 100.000 στερλίνες για το πρόσφατο φιλικό προς τιμήν του Στίβεν Τζέραρντ τον περασμένο Αύγουστο, αναφέρει το ρεπορτάζ.