Σε έναν απολογισμό της ζωής του ο Μπραντ Πιτ δηλώνει ότι η πατρότητα είναι ό,τι πιο σημαντικό του έχει συμβεί. Και ότι τα παιδιά του τον έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Το 2013 κλείνει ιδανικά για τον σταρ, που θέλει –λέει –να ευχαριστηθεί αυτήν τη χρονιά. Στις 18 Δεκεμβρίου συμπληρώνει μισό αιώνα ζωής, πρωταγωνιστεί σε δύο ταινίες τις οποίες χαρακτηρίζει σπάνιες στιγμές για την καριέρα του, όμως η ευτυχία και η ολοκλήρωσή του έρχεται μόνο μέσα από την Αντζελίνα Ζολί και τα έξι τους παιδιά. Αυτό υποστηρίζει σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα», χωρίς όμως να επιβεβαιώνει τις φήμες για τον γάμο του που σχεδιάζει να τελέσει στη Γαλλική Ριβιέρα τα Χριστούγεννα.

«Τα 50χρονα είναι μια σημαντική καμπή στην ηλικία γιατί γνωρίζεις ότι έχεις διανύσει τη μισή διαδρομή της ζωής σου. Δεν ξέρεις πόσος χρόνος σού έχει απομείνει». Αυτή ήταν η απάντησή του, σε ερώτηση σχετικά με το… γενέθλιο άγχος. Και βέβαια ήταν μια καλή εισαγωγή για να τονίσει ότι ο ρόλος του γονιού είναι αυτός που απολαμβάνει περισσότερο.

Η οικογένειά του τώρα πια είναι η μόνη του προτεραιότητα και όπως λέει: «Ολα τώρα είναι διαφορετικά. Οταν είσαι γονιός βλέπεις τον κόσμο με άλλα μάτια. Απολαμβάνω τις βόλτες που κάνω με τα παιδιά μου στα πάρκα και στα μουσεία. Μου αρέσει να τους δείχνω και να τους μαθαίνω πράγματα. Η ζωή μαζί τους είναι μια πραγματική περιπέτεια, ειδικά όταν τα ετοιμάζω για ύπνο ή όταν ξυπνάνε το πρωί. Μου αρέσει η δουλειά μου αλλά τώρα πια προτιμώ να περνώ περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μου».

Υπέροχη τροχιά όμως διαγράφει και η επαγγελματική ζωή του χολιγουντιανού σταρ. Θεωρεί ευτυχή συγκυρία και τις δύο ταινίες –«The counselor» και «12 years a slave» («12 χρόνια σκλάβος») που θα βγουν στις κινηματογραφικές αίθουσες στην Ελλάδα στις 21 Νοεμβρίου και στις 12 Δεκεμβρίου αντίστοιχα –στις οποίες συμμετέχει αφού συνεργάζεται με πρόσωπα που θαυμάζει. Ο Μπραντ Πιτ δηλώνει φανατικός οπαδός του συγγραφέα Κόρμακ ΜακΚάρθι που υπογράφει το σενάριο στην ταινία «The counselor» και του οποίου στο παρελθόν τα βιβλία του έχουν δώσει ταινίες όπως το «Καμιά πατρίδα για τους μελλοθάνατους» και «The road». Τα καλά λόγια όμως περισσεύουν για τον Μάικλ Φασμπέντερ, με τον οποίο συμπρωταγωνιστεί και στα δύο φιλμ: «Είμαι ένας από τους μεγαλύτερους θαυμαστές του!».