Το διιάλειμμα του Παναθηναϊκού στα ταξίδια ήταν ευχάριστο και άνετο, όμως η ταλαιπωρία για την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη με άμεση αναχώρηση για την Κρήτη όπου μεθαύριο θα αντιμετωπίσει για την Ευρωλίγκα τη Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Το πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα πρόγραμμα τουλάχιστον ολοκληρώνεται με τον αγώνα της Πέμπτης, από τον οποίο φαίνεται να είναι εξαιρετικά πιθανό πως θα απουσιάσει ο κλινήρης, Ραμέλ Κάρι. Ο Αμερικανός βρισκόταν στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό και συμπτώματα γαστρεντερίτιδας την ώρα που οι συμπαίκτες του με συνοπτικές διαδικασίες νικούσαν με 93-72 τον ΚΑΟΔ, στον δεύτερο αγώνα τους στο ΟΑΚΑ.

Εξαιτίας της τιμωρίας από την Ευρωλίγκα για δύο αγώνες μακριά από την Αθήνα, την κλήρωση στον προημιτελικό του κυπέλλου με το Ρέθυμνο Aegean στην Κρήτη και την συνάντηση στα Τρίκαλα με την ομώνυμη ομάδα στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Α1, ο Παναθηναϊκός την Πέμπτη θα συμπληρώσει ένα πακέτο εννέα αγώνες, εκ των οποίων μόλις δύο διεξήχθησαν στο γήπεδο του και για τους 6 από τους 7 υπόλοιπους χρειάστηκε να ταξιδέψει. Αν προσθέσει κανείς το γεγονός πως οι δύο εκτός έδρας ευρωπαϊκοί αγώνες κρίθηκαν στην παράταση, γίνεται αντιληπτό πως το πρόγραμμα για την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη ήταν πιο κουραστικό από κάθε άλλη φορά.

Μπορεί ίσως να γίνει πιο κατανοητό αν συγκριθεί με εκείνο που θα ακολουθήσουν οι Πράσινοι ως το τέλος του 2013. Στους 14 αγώνες που θα δώσουν, θα ταξιδέψουν μόλις πέντε φορές (Τελ Αβίβ, Αλεξάνδρειο, Βιτόρια, Κράσνονταρ και Ρόδο) και οι υπόλοιποι 9 αγώνες θα γίνουν στο ΟΑΚΑ ή την Αττική (Κηφισιά, Ιλίσια)

Το γεγονός ο Αργύρης Πεδουλάκης το αντιμετωπίζει με μεγάλο rotation στους αγώνες κι έτσι σήμερα μόνο ο Βλαδίμιρος Γιάνκοβιτς ξεπέρασε τα 20 λεπτά συμμετοχής (25.40), η ατραξιόν του ΟΑΚΑ, Σανγκ Πινγκ αγωνίστηκε 07.37, ο Γιώργος Αποστολίδης στο ντεμπούτο με την 8η ομάδα του στην Α1 άγγιξε το 10λεπτο (09.46) και όλοι οι υπόλοιποι πάτησαν το παρκέ από 15 εως 19 λεπτά!

ΝΕΟ ΡΕΚΟΡ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ

Στα 14.26 λεπτά που του αναλογούσαν τελικά, ο Δημήτρης Διαμαντίδης πρόλαβε να μοιράσει 8 ασίστ και όντας πάντα πρώτος στη σχετική κατηγορία έγινε και ο πρώτος που πέρασε τις 1.700 ασίστ. Προηγείται πλέον με 1.703 έναντι 1.352 που μετρά ο Βασίλης Σπανούλης, ενώ τις 1.000 έχουν περάσει ακόμη μόνο οι Νίκος Βετούλας, Γιώργος Σιγάλας που πλέον έχουν αποσυρθεί.

«Πρωταρχικός μας στόχος ήταν να μοιράσουμε το χρόνο δεδομένου πως σε 48 ώρες παίζουμε ένα ευρωπαϊκό ματς και είναι σημαντικό να έχουμε ενέργεια σε αυτό. Παίξαμε κόντρα σε μια σοβαρή και ισορροπημένη ομάδα. Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι στο αμυντικό κομμάτι πράγμα δικαιολογημένο αφού προετοιμαζόμασταν περισσότερο για την αναμέτρηση με την Κούμπαν. Είναι πρωτόγνωρο να έχουμε δύο ματς σε τρεις ημέρες και είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε» δήλωσε μετά το ματς ο Αργύρης Πεδουλάκης, ο οποίος πριν αναχωρήσει με την ομάδα του από το ΟΑΚΑ με προορισμό το «Ελ.Βενιζέλος» για το ταξίδι στο Ηράκλειο, εξήγησε πως εφόσον ο Κάρι είναι αύριο καλύτερα και οι γιατροί δώσουν έγκριση θα ταξιδέψει στην Κρήτη για να ενσωματωθεί στην αποστολή των Πράσινων.

Κόντρα στον ΚΑΟΔ, που αγωνίστηκε χωρίς τον Λίνο Χρυσικόπουλο και με νέο πρόσωπο τον Μπράουν στη θέση του Πολκ, η απουσία του Κάρι ήταν δεδομένο πως δεν θα γινόταν αισθητή. Οι παίκτες του Πεδουλάκη με εκπληκτικά ποσοστά στο πρώτο μέρος (10/17δ, 9/12τρ) προηγήθηκαν με 56-37 και έφθασαν τη διαφορά μέχρι τους 29π (85-56 στο 31ʼ) που ήταν και η μέγιστη αφού ο Παναθηναϊκός δεν κράτησε το ίδιο ρυθμό στο τελευταίο δεκάλεπτο κι ο ΚΑΟΔ βρήκε την ευκαιρία να μειώσει.

«Πρώτα απʼ όλα θέλω να πω συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό και καλή επιτυχία στην Ευρώπη. Παίζαμε κόντρα σε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, όμως οι 56 πόντοι που δεχθήκαμε στο πρώτο ημίχρονο είναι πολλοί. Δεν ήμασταν τόσο ανταγωνιστικοί σε αυτό το διάστημα του ματς. Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος που κανείς δεν τραυματίστηκε. Είχαμε πολλά προβλήματα μέσα στην εβδομάδα. Πλέον θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για το προσεχές ματς με τον Ηλυσιακό, που είναι πολύ σημαντικό για εμάς» τόνισε ο προπονητής του ΚΑΟΔ, Νέναντ Μάρκοβιτς.

Τα δεκάλεπτα: 35-20, 56-39, 79-56, 93-72

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Μπράμος 6 (2), Φώτσης 13 (2), Ούκιτς 5, Λάσμε 16, Μαυροκεφαλίδης 9, Διαμαντίδης 3, Γκιστ 10 (2), Παππάς 10 (2), Γιάνκοβιτς 10 (2), Ματσιούλις 8 (2), Αποστολίδης 3

ΚΑΟΔ (Μάρκοβιτς): Κόβιτς 4 (1), Τζόουνς 11, Μπράουν 9 (1), Βον 13, Μάρκοβιτς 7, Σπυριδωνίδης 3 (1), Μπάβτσιτς 5 (1), Ζάρας 8, Μπένας 12.