Μία ημέρα πριν από την επίσημη παρουσίαση των σχεδίων για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, αντιπροσωπεία της ομάδας συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό.

Παρόντες από πλευράς ΑΕΚ ήταν οι κ.κ. Μελισσανίδης, Παππάς και Κοτσάτος(πρόεδρος της Ερασιτεχνικής).

Από πλευράς Περιφέρειας επιβεβαιώθηκε η απόφαση να ενισχυθεί η προσπάθεια της ΑΕΚ για ανέγερση νέου γηπέδου με το ποσό των 20 εκατ. ευρώ.

Ο κ.Μελισσανίδης, τόνισε: «Επισκεφθήκαμε την Περιφέρεια και τον κ. Σγουρό. Οφείλω να τον ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά για την προσπάθεια που έχει κάνει για ένα τόσο μεγάλο και ιστορικό σωματείο και επιτέλους να φτιάξει το γήπεδό του. Ενόψει της παρουσίασης του γηπέδου την Τετάρτη, ήρθαμε στην Περιφέρεια για να ενημερώσουμε για όλες τις κινήσεις, ώστε να μην έχουμε καθυστερήσεις. Να βαδίσουμε σε έναν δρόμο από κοινού. Θέλω να πιστεύω ότι σύντομα το έργο θα ξεκινήσει και η ΑΕΚ θα αποκτήσει το γήπεδο που της αξίζει. Δεν μπορώ να πω για ημερομηνίες, δεν μπορώ να πω για χρονοδιαγράμματα. Είναι γραφειοκρατικά θέματα. Οταν είμαστε έτοιμοι θα το ανακοινώσουμε. Είναι αξιέπαινη η προσπάθεια της Περιφέρειας, είναι αμαρτία αφού υπάρχουν χρήματα, όχι μόνο για την ΑΕΚ αλλά και για άλλα αθλητικά σωματεία, να μην χρηματοδοτούνται τέτοια έργα για τον αθλητισμό. Οσο για την παρουσίαση, ελάτε και θα δείτε τις εκπλήξεις».

Ο κ. Παππάς δήλωσε: «Θέλω κι εγώ να ευχαριστήσω τον κ. Σγουρό. Δείχνει έμπρακτα την αγάπη του για τον αθλητισμό. Με τη βοήθεια της Περιφέρειας η ΑΕΚ θα γυρίσει στο σπίτι της. Αρχίσαμε την προσπάθεια αυτή , πριν από τέσσερα χρόνια. Ο κ. Σγουρός ήταν πάντα εδώ. Τότε είχε πει πως θα μας βοηθούσε και τώρα αποδεικνύει πως κρατά τον λόγο του».

Ο Γιάννης Σγουρός υποστήριξε: « Λέει ο λαός πως αν δεν χτίσεις σπίτι και αν δεν κάνεις παιδί, δεν ξέρεις τι σου γίνεται. Ξεκινούν να φτιάξουν το σπίτι τους και δεν ξέρουν τι προβλήματα μπορεί να υπάρξουν. Και γραφειοκρατικά και τεχνικά. Αυτά συζητήσαμε ώστε η μελέτη να είναι άρτια και να μην έχει προβλήματα, ώστε να μπει σε εφαρμογή το σχέδιο της ανέγερσης του γηπέδου. Σ’ ό,τι αφορά στο οικονομικό, τα χρήματα είναι κλειδωμένα και όταν θα ξεκινήσει το έργο της ΑΕΚ, σε λογαριασμούς που θα έρχονται, θα αποπληρώνεται το έργο από την Περιφέρεια, μέχρι τα 20 εκατ. ευρώ. Εύχομαι να είμαι και στα εγκαίνια του γηπέδου. Θα το χαρώ πολύ».