«Τα κορίτσια έπεφταν από μόνα τους στα πόδια μου. Ιδίως μετά το Πεκίνο, μπορούσα να έχω όποια γυναίκα ήθελα. Εμπαινα σ’ ένα μπαρ κι έλεγα: για να δούμε ποια θα πάρω απόψε!».

Η σχέση του με το άλλο φύλο καλύπτει σημαντικό κομμάτι της αυτοβιογραφίας του Γιουσέιν Μπολτ, μέρος της οποίας δημοσίευσε η κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής Bild και σαφώς αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον το βιβλίο του με τον τίτλο «Σαν αστραπή».

Εκτός από πικάντικες λεπτομέρειες περιγράφει και προσωπικά θέματα από την οικογένειά του, αναφέροντας πως οι γονείς του ήταν ανύπαντροι όταν γεννήθηκε αλλά αυτό δεν τον πείραξε. «Είναι κάτι που δεν με ενοχλεί. Εχω πολύ καλή σχέση με τους γονείς μου και μπορώ να συζητήσω μαζί τους τα πάντα. Ιδιαίτερα με τον πατέρα μου συζητάμε πολύ και για την ερωτική μου ζωή» γράφει ο Μπoλτ, που θυμίζει ότι έχει μια μεγαλύτερη αδελφή, την Κριστίν, και έναν νεότερο αδελφό, τον Σαντίκι, και οι δύο από διαφορετικές μητέρες. Επίσης αποκαλύπτει ότι ο πατέρας του Γουέλσλι τον χτυπούσε όταν ήταν μικρός. «Οταν έκανα φάρσες, έτρωγα ξύλο από τον πατέρα μου, με τη ζώνη ή με το χέρι του. Ομως με έκανε να ξεχωρίζω τι είναι σωστό και τι λάθος».

Ο τζαμαϊκανός σουπερστάρ μετράει ήδη έξι χρυσά μετάλλια στους δύο Ολυμπιακούς Αγώνες που συμμετείχε αλλά παραδέχεται ότι η ζωή του άλλαξε άρδην κυρίως μετά το Πεκίνο το 2008. «Ηταν απίστευτο το πώς με αναγνώριζαν στον δρόμο και γενικά παντού. Οι κοπέλες έδιναν μάχη για το ποια θα έρθει μαζί μου κι εγώ απλώς μπορούσα να διαλέξω αν θα έχω αυτήν ή εκείνη. Σε μια διαφημιστική περιοδεία στο Xόλιγουντ, με ρώτησαν η Χάιντι Κλουμ και η Σάντρα Μπούλοκ αν θα μπορούσαν να έρθουν μαζί μου σε ένα πάρτι. Να τις έχεις μαζί και τις δύο, ποιος θα έλεγε όχι; Περάσαμε μια εκρηκτική βραδιά χορεύοντας ασταμάτητα και πίνοντας σαμπάνια. Ηταν υπέροχες αλλά ειλικρινά δεν κάναμε κάτι άλλο παρά τις φήμες που είχαν κυκλοφορήσει» περιγράφει ο Τζαμαϊκανός στο βιβλίο του και αποκαλύπτει τη συνταγή της επιτυχίας: «Για να τρέχω γρήγορα πρέπει να ζω και γρήγορα. Γι’ αυτό και δεν άκουσα τη συμβουλή του προπονητή μου: όχι σεξ πριν από τους αγώνες!».

Οπως αναφέρει, ο προπονητής του, Γκλεν Μάιλς, του είχε απαγορεύσει το σεξ λέγοντάς του: «Οταν είσαι σε φόρμα, η έκρηξη τεστοστερόνης μπορεί να σου δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα. Γι’ αυτό θα απέχεις από το σεξ». Εκείνος όμως δεν το τήρησε: «Αν το έκανα, θα είχα τρελαθεί. Ομως βλέπετε, δεν επηρέασε τις αγωνιστικές μου επιδόσεις!». Στο μεταξύ η δημοτικότητα του Γιουσέιν Μπολτ έχει φτάσει στα ύψη και είναι χαρακτηριστικό ότι δύο φινλανδοί οδηγοί της Φόρμουλα 1, ο Χάικι Κοβαλάινεν και ο Βάλτερι Μπότας, του πρότειναν να επισκεφτεί τη Φινλανδία για να του μάθουν καλή οδήγηση ακόμα και στο χιόνι! Αφορμή για την πρόσκληση στάθηκαν οι δηλώσεις του σε φινλανδέζα δημοσιογράφο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μόσχας πως είναι πολύ κακός οδηγός και στην Τζαμάικα τρακάρει συνέχεια…