«Δύσκολη θα είναι η αποστολή της Μπενφίκα το βράδυ της Τρίτης στο Γ. Καραϊσκάκης απέναντι στον Ολυμπιακό» υποστήριξε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Φερνάντο Σάντος. Ο πορτογάλος προπονητής αναφέρθηκε στην πίεση που θα δεχτούν οι Λουζιτανοί στην καυτή έδρα των Ερυθρολεύκων.

«Στην Αθήνα, υπάρχει ένα ζήτημα για το γήπεδο και την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί του Ολυμπιακού. Η πίεση των οπαδών του θα είναι τεράστια, όπως συμβαίνει σε κάθε ματς.Το έργο της Μπενφίκα δεν θα είναι εύκολο», υποστήριξε στην «A Bola» ο Φερνάντο Σάντος.

Ο πορτογάλος κόουτς αναφέρθηκε στις δυνατότητες του Ολυμπιακού και της Μπενφίκα: «Ο Ολυμπιακός έχει δείξει πως έχει μεγάλες δυνατότητες τη φετινή σεζόν. Μην ξεχνάμε το πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Ολυμπιακός θέλει να κερδίσει την Μπενφίκα και θα κάνει ό,τι μπορεί για να το πετύχει. Και οι δύο ομάδες γνωρίζουν πως αν πάρουν τους τρεις βαθμούς θα έχουν κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα για την κατάληψη της δεύτερης θέσης στον όμιλο, πίσω από την Παρί Σεν Ζερμέν. Κάθε ομάδα που συμμετέχει στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπως η Μπενφίκα, είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει το οποιοδήποτε περιβάλλον και οποιαδήποτε ομάδα. Επομένως, δεν θα δούμε το ποδόσφαιρο που έχουμε συνηθίσει με την Μπενφίκα του Ζόρζε Ζεσούς».

Ο Φερνάντο Σάντος μίλησε για τις καιρικές συνθήκες σε σχέση με το πρώτο ματς που επικρατούσαν στη Λισαβώνα: «Είναι καλή η κατάσταση του καιρού στην Αθήνα και αυτή είναι η πρώτη και κύρια προϋπόθεση για να γίνει ένα καλό ματς σε σχέση με το παιχνίδι στη Λισαβώνα. Στο δεύτερο ημίχρονο στο Ντα Λουζ υπήρξε ο κατακλυσμός και δεν μπορούσε να γίνει ωραίο ματς».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός θα βρεθεί στις εξέδρες του Γ. Καραϊσκάκης: «Θα το κάνω για λόγους που αφορούν την εθνική. Πολλοί παίκτες που θα αγωνιστούν μπορεί να φανούν χρήσιμοι για τους δύο αγώνες μπαράζ με την Ρουμανία. Από εκεί και πέρα, θα δω και τον αγώνα σαν θεατής».

Εκτός αποστολής των Αετών της Λισαβώνας βρίσκεται ο ανέτοιμος Λιούμπομιρ Φέισα. Αντίθετα συμπεριλήφθησαν οι Καρντόσο, Σικέιρα και Όλα Τζον οι οποίοι ξεπέρασαν προβλήματα μικροτραυματισμών.

Ο Ζόρζε Ζεσούς υπολογίζει τους: Μοράις, Ομπλακ, Πάουλο Λόπεζ(τερματοφύλακες), Μάξι Περέιρα, Αντρέ Αλμέιδα, Σικέιρα, Σίλβιο, Λουιζάο, Γκαράι, Ζαρντέλ, Βιτόρια(αμυντικοί), Μάτιτς, Αμορίμ, Πέρεζ, Ντζούριτσιτς, Γκαϊτάν, Καβαλέιρο, Όλα Τζον(χαφ), Καρντόσο,

Μάρκοβιτς, Λίμα(επιθετικοί).

Ο τεχνικός της Μπενφίκα θα δώσει συνέντευξη Τύπου στις 19.30 στο Γ. Καραϊσκάκης. Δύο ώρες νωρίτερα θα μιλήσει στους δημοσιογράφους ο προπονητής του Ολυμπιακού Μίτσελ Γκονζάλεθ.